Νίκη ΛΑΕ και Κινήματος. Ανεστάλησαν 7 πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας

1257
λαε

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη, 05/12/2018, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους αναστάλθηκαν 7 πλειστηριασμοί κύριων λαϊκών κατοικιών.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Αιόλου 100, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός, που αφορούσε πρώτη κατοικία, 75 τ.μ, στο Περιστέρι, με επισπεύδουσα την Ισπανική Τράπεζα UCI, με τιμή 1ης προσφοράς 67.000 ευρώ, το οποίο ανήκει στον εργαζόμενο Παπαδάκη Αντώνη, που έχει σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών». Χαρακτηριστικό αυτής της κινητοποίησης ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων φορούσε κίτρινα γιλέκα, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους αγώνες του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 717 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 21 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καθώς επίσης και εναντίων των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ούτε οι πρόσφατες νέες διώξεις σε βάρος του Θανάση Γούναρη προέδρου του κόμματος Ελλήνων Πειρατών, Αυγής Βουτσινά, μέλους του κινήματος ΑΛΑΝΥΑ και Αντώνη Μαυρομάτη, στελέχους της ΛΑΕ για την συμμετοχή τους σε αυτό το κίνημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας