Μεγάλη νίκη διανομέων-Efood μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου

573
Efood μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Εργατική νίκη σταθμός για τα νεότερα χρονικά του εργατικού κινήματος, πρότυπο και παράδειγμα σύγχρονου, ενωτικού και δυναμικού εργατικού αγώνα 

Μετά τις ενωτικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των διανομέων, οι οποίες συνάντησαν μια μεγάλη έως πρωτοφανή λαϊκή στήριξη και συμπαράσταση, η εταιρεία Efood αναγκάστηκε να μετατρέψει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, θα προσλάβει τους 2.016 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την προϋπηρεσία τους.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, μία μέρα μετά τη μαζική μοτοπορεία των εργαζομένων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι «οι άνθρωποί της είναι η κινητήρια δύναμη» της εταιρείας, αλλά και ότι η κριτική που ασκήθηκε βοήθησε στη λήψη της σωστής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η δημοσιοποίηση του τελεσίγραφου «μπλοκάκι ή απόλυση» της efood προς τους διανομείς, πυροδότησε ένα κύμα συμπαράστασης στην κοινωνία με το #cancel_efood να εξαπλώνεται μέσω του διαδικτύου, οδηγώντας σε μαζική διαγραφή της σχετικής εφαρμογής, αλλά και στην καταβαράθρωση της βαθμολογίας της. Η υπόθεση έλαβε και πολιτικές διαστάσεις με επίκεντρο το νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος «άνοιξε το δρόμο» για το τελεσίγραφο της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας