Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα εμπλέκεται σε προκλητικές-επιθετικές ενέργειες στην περιοχή

588
Η Ελλάδα εμπλέκεται σε προκλητικές-επιθετικές

Η Ελλάδα εμπλέκεται σε προκλητικές και επιθετικές ενέργειες στην περιοχή, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, παίρνοντας τη σκυτάλη, όπως αναμενόταν από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο μία μέρα πριν είχε δηλώσει παρόμοια πράγματα, στα οποία απάντησαν κατάλληλα διπλωματικές πηγές από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι αντίθετα, η Τουρκία πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητές της με “λογικό και ήρεμο τρόπο”.

“Ενώ ενεργούμε με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα εμπλέκεται σε ενέργειες και ρητορική που είναι προκλητικές, επιθετικές και αυξάνουν τις εντάσεις”, είπε ο Ακάρ σε μια τηλεδιάσκεψη με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Λέγοντας ότι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψευδή αντίληψη ότι η Τουρκία κινείται εναντίον της Ελλάδας, πρόσθεσε: “Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση επιθετικοί, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας”.

Σχολιάζοντας τις καταγγελόμενες επαναπροωθήσεις, ο Ακάρ είπε ότι η απόπειρα να τρυπηθούν και να πυροβοληθούν οι βάρκες ανυπεράσπιστων ανθρώπων στη μέση της θάλασσας είναι ένα “σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” και ανήθικο.

Υπογραμμίζοντας ότι ο “αγώνας κατά της τρομοκρατίας” στη Συρία και το βόρειο Ιράκ συνεχίζεται με αποφασιστικότητα παρά τα δύσκολα εδάφη και τις καιρικές συνθήκες, ο Ακάρ είπε ότι οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Τουρκίας πραγματοποιούνται με τρόπο που σέβεται τα δικαιώματα και τα σύνορα των γειτονικών χωρών, άσχετα από την εισβολή στη Συρία και τις επιθέσεις στο Ιράκ.

“Υπάρχει σοβαρή κατάρρευση της τρομοκρατικής ομάδας” PKK, είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει “εξουδετερώσει” –σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει– συνολικά 2.481 “τρομοκράτες” από την αρχή του τρέχοντος έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας