Νέα τρομοκρατική κλήση στην πρόεδρο των γιατρών στη Θεσσαλονίκη

531
κλήση στην πρόεδρο των γιατρών

Κλίμα εκφοβισμού προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις εναντίον της αντιλαϊκής της πολιτικής. Δεν διστάζει να απειλεί πρωτοπόρους συνδικαλιστές με διώξεις με βάση τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων βάζοντας στο στόχαστρο τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη πρώτης γραμμής με την πανδημία!

Έτσι συνεχίζονται οι τρομοκρατικές κλήσεις σε απολογία για υποτιθέμενα αδικήματα στους «ήρωες» της δημόσιας υγείας. Σχεδόν ταυτόχρονα με τις «κλήσεις προς απολογία» προς την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, επιδόθηκε παρόμοια κλήση και στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα.

Το πρόσχημα στην τελευταία περίπτωση είναι η συμμετοχή της ΕΝΙΘ σε εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (ένα κάλεσμα που είχαν απευθύνει εκατοντάδες σωματεία, μαζικοί φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες σε όλη την χώρα θεωρώντας απαράδεκτες τις αστυνομικές απαγορεύσεις) αλλά η πραγματική αιτία είναι η αποκάλυψη των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για την πανωλεθρία με το 2ο κύμα της επιδημίας στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Να πούμε για την ιστορία τι προηγήθηκε: Η εισαγγελέας Κατερίνα Καραγιαννακίδου διέταξε την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διερευνήσει τις δηλώσεις της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα, σε εκπομπή, με τις οποίες δήλωνε ότι οι γιατροί θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το ερώτημα υπό το οποίο έγινε η έρευνα ήταν το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή!

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μια επιχείρηση φίμωσης των γιατρών που αγωνίζονται και ενημερώνουν τους πολίτες για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ. Έτσι τα υποκριτικά χειροκροτήματά τους για τους γιατρούς που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες μετατρέπονται τώρα σε κινήσεις εκφοβισμού.

Ωστόσο ο αγώνας που δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας και όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν τους εκφοβίζουν, δε τους τρομοκρατούν. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση τους και θα έχουν την αμέριστη ενεργητική συμπαράσταση των πολιτών.

Πηγή: efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας