Νέα επίθεση της Κίνας στο bitcoin-Παράνομες όλες οι κρυπτο-συναλλαγές

708
Νέα επίθεση της Κίνας στο bitcoin
Η τιμή του bitcoin σημειώνει απώλειες πάνω από 7,5% στα 41.374 δολάρια
Παράνομες όλες τις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα κρίνει πλέον η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, η οποία προχώρησε σε νέα αυστηροποίηση των κανόνων της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Ειδικότερα, σε ένα ερωτηματολόγιο (Q&A) που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας είπε ότι οι πλατφόρμες που προσφέρουν συναλλαγές, αντιστοίχιση εντολών, έκδοση token και παράγωγα για εικονικά νομίσματα απαγορεύονται αυστηρά.
Οι εξωτερικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης που παρέχουν υπηρεσίες στην ηπειρωτική Κίνα είναι επίσης παράνομες, ανέφερε η PBOC.

Αρχίζει έρευνες

Σύμφωνα με την PBOC, “οι ξένες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να προσφέρουν υπηρεσίες σε εγχώριους κατοίκους θεωρούνται παράνομες οικονομικές δραστηριότητες”.
Μάλιστα, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι σε ξένες πλατφόρμες κρυπτογράφησης θα ερευνηθούν, πρόσθεσε.
Η PBOC δήλωσε ότι έχει επίσης βελτιώσει τα συστήματά της για να εντείνει την παρακολούθηση συναλλαγών που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση και να εξαλείψει κερδοσκοπικές επενδύσεις.
“Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα μη τραπεζικά ιδρύματα πληρωμών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες και λειτουργίες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα”, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Πιέσεις στο bitcoin

Η τιμή του bitcoin σημειώνει απώλειες πάνω από 7,5% στα 41.374 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.
Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, υποχωρεί 12,1% στα 2.766 δολάρια.
Οι μετοχές με μεγάλη έκθεση σε κρυπτογράφηση σημειώνουν επίσης πτώση, με την Coinbase να υποχωρεί σχεδόν κατά 4%, την MicroStrategy να υποχωρεί κατά 5% και την Riot Blockchain να πέφτει πάνω από 6%.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας