Νέα εκατόμβη Τούρκων στο Ιράκ-Δεκάδες νεκροί από κουρδικά πυρά

1883
εκατόμβη Τούρκων

Το κρεσέντο των κουρδικών επιθέσεων συνεχίστηκε μετά στα βουνά του Ιράκ όπου οι Κούρδοι ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο 3 στρατιωτών του τουρκικού στρατού και τον τραυματισμό 2 άλλων.

Στην δήλωση τους ανέφεραν: “Οι εισβολείς, που μετέβησαν από την περιοχή του Mervanos στο Avashîn και προς Tabura Ereban το πρωί της 31ης Μαΐου, τέθηκαν υπό έλεγχο από τις δυνάμεις μας. Στις 12:30, αυτοί οι εισβολείς στοχεύτηκαν και πυροβολήθηκαν αφήνοντας 3 από αυτούς νεκρούς και 2 τραυματίες. Σε πανικό, οι εισβολείς έφυγαν από την περιοχή”.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των Κουρδικών Λαϊκών Δυνάμεων (HPG), οι Κούρδοι μαχητές της ειδικής μονάδας “Delal Air Defense”, επιτέθηκαν πρόσφατα ενάντια σε βάση των τουρκικών δυνάμεων κάνοντας χρήση drone, προκαλώντας πολλαπλά “εγκεφαλικά” στο τουρκικό γενικό επιτελείο από αυτόν τον νέο εξοπλισμό των Κούρδων.

Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων από τους Κούρδους θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Η ουσία είναι ότι η επιχείρηση των Τούρκων στο Ιράκ πάει από το κακό στο χειρότερο και οι επιπτώσεις της αποκρύβονται συστηματικά από τον τουρκικό λαό, ενώ τα βίντεο αποδεικνούν την σφαγή των τουρκικών δυνάμεων και των νεο-Οθωμανικών ονείρων της Άγκυρας.

Παράλληλα, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις Afrin (HRE) ανέφεραν ότι 11 εισβολείς σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν κατά τις ενέργειες που πραγματοποίησαν εναντίον μισθοφορικών ομάδων που υποστηρίχθηκαν από το τουρκικό κράτος και εισέβαλαν στο διάστημα μεταξύ 6 και 15 Ιουνίου.

Σε γραπτή δήλωση, το HRE απαρίθμησε τις λεπτομέρειες των τελευταίων ενεργειών τους ως εξής:

«Στις 6 Ιουνίου, ένας μισθοφόρος σκοτώθηκε στον δρόμο Jindires στο Afrin.

Στις 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε ειδική δράση εναντίον των εισβολέων μισθοφόρων στην πόλη Raî στην περιοχή al-Bab. 3 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και 9 άλλοι τραυματίστηκαν.

Στις 8 Ιουνίου, 2 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και ένα όχημα καταστράφηκε σε πράξη σαμποτάζ στη γειτονιά Μαχμουντίγια του Αφρίν.

Στις 11 Ιουνίου, ένα στρατιωτικό σημείο που ανήκε στον τουρκικό στρατό εισβολής στοχεύτηκε στο χωριό Til Jilbirin στο Azaz. Ως αποτέλεσμα της δράσης, σκοτώθηκαν 3 μισθοφόροι και ένας ακόμα τραυματίστηκε.

Στις 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον μισθοφόρων στο Jarablus. Ένας μισθοφόρος διοικητής που ονομάζεται Feysel Xelîl σκοτώθηκε, ένας ένας ακόμα τραυματίστηκε.

Στις 15 Ιουνίου, 3 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και ένα όχημα καταστράφηκε σε δράση σαμποτάζ εναντίον των εισβολέων στο χωριό Kefercan της περιοχής Shera.

11 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν συνολικά”.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, οι Κούρδοι αντάρτες παρά τις απώλειες τους, πολεμούν με λύσσα τον Τούρκο κατακτητή και μπορεί να δούμε μπροστά μας σε λίγο ένα “τουρκικό Βιετνάμ” σε όλη του την έκταση, ενώ η ιστορία “γράφει” ότι η Τουρκία χάνει πλέον και στα πεδία των μαχών που συμμετέχει, μετά τις “νίκες” σε Συρία-Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ.
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας