Νέα διαμαρτυρία στα Χανιά για το ξεπούλημα του αεροδρομίου στην Fraport

1444
Fraport

Ανεπιθύμητοι οι ψεύτες τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Σταθάκης, Πολάκης, Μπαλωμενάκης, Βαγιωνάκη.
Σε νέα πορεία διαμαρτυρίας προς το αεροδρόμιο Χανίων καλεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία κατά της εκχώρησης του «Ι. Δασκαλογιάννης» λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη ανάληψη της διοίκησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport. Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους στον τόπο», τους 4 βουλευτές του νομού Χανίων (Σταθάκης, Πολάκης, Μπαλωμενάκης, Βαγιωνάκη) για τη στάση τους στο θέμα του αεροδρομίου Χανίων «και όχι μόνο». 
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών αναφέρεται:
Η προχθεσινή υπουργική απόφαση και υπογραφή από την κυβέρνηση των πρωτοκόλλων παράδοσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του “Δασκαλογιάννης” της Δυτικής Κρήτης, είναι ημέρα ντροπής για το πολιτικό προσωπικό που υπέγραψε ή και συναίνεσε, στην εκχώρηση των πυλών εισόδου της χώρας στη γερμανική Fraport. Επί της ουσίας η παράδοση των αεροδρομίων ήταν ένα προαπαιτούμενο για να κλείσει η λεγόμενη αξιολόγηση και να επανέλθουν οι “Θεσμοί” στη “διαπραγμάτευση”.
Η Ανοικτή Πρωτοβουλία καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές για την πράξη παράδοσης. Υπενθυμίζουμε ότι η θέση τους ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κατά της εκχώρησης και μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις υψηλής έντασης. Είναι οφθαλμοφανές ότι παραπλάνησαν προεκλογικά τους Έλληνες πολίτες απλά για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Ειδικά οι τοπικοί υπουργοί και βουλευτές πρέπει να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι σε αυτόν τον τόπο για τη στάση τους αυτή και όχι μόνο. 
Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία μας οφείλει να ασκήσει αυστηρή κριτική σε αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι, ενώ με δημόσιες  δηλώσεις ήταν ενάντια στη Fraport, στην πραγματικότητα δεν έπραξαν τίποτα για να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αποτροπής της παράδοσης των αεροδρομίων. Ούτε όμως ενεργοποίησαν τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων όπου αυτά υπήρχαν καλώντας τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Η Πρωτοβουλία μας είναι μία δυναμική εστία αντίστασης και ανυπακοής σε όποια άδικη πολιτική και ως τέτοια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην ακύρωση της αποικιακής σύμβασης και της εκχώρησης των πυλών εισόδου της χώρας.
Τα εξώδικα και οι προσωπικές ύβρεις δεν θα μας κάμψουν από όπου και να προέρχονται. Αντιθέτως με αλληλεγγύη και μεθοδικότητα θα αναπτύξουμε τις δράσεις μας την επόμενη περίοδο, όπως αυτές αναλύθηκαν στη χθεσινή μας συνέντευξη Τύπου.
Η Πρωτοβουλία καλεί κάθε Χανιώτισσα και Χανιώτη κάθε Έλληνα δημοκρατικό πολίτη να διαδηλώσει ενάντια στην παράδοση του “Δασκαλογιάννης” στους Γερμανούς της Fraport τη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 15.00 στο Αεροδρόμιο. Η συνάντηση/προσυγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 14.00 στην πλατεία Δικαστηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας