Μητσοτάκης-Τσίπρας «Γερμανοαμερικανοί» μέχρι το κόκκαλο: Φανατικοί ενταξιακής πορείας Σκοπίων-Τιράνων

492
Φανατικοί ενταξιακής πορείας

…Κόντρα στις προκλήσεις των γειτονικών κυβερνήσεων σε βάρος της Ελλάδος

Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεχίζουν ακάθεκτοι να λειτουργούν από κοινού ως οι καλύτεροι συνήγοροι Σκοπίων και Τιράνων για την Νατοϊκή τους προσαρμογή και κυρίως για την ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ, παραβλέποντας τις απανωτές προκλήσεις και των δυο γειτονικών κυβερνήσεων σε βάρος της χώρας μας.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την προκλητική ανάρτηση Ζάεφ, αλλά και παρότι η Αλβανία -υπό την πίεση της Τουρκίας- κωλυσιεργεί την προσφυγή στη Χάγη για τη διευθέτηση της ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδας ήταν και παραμένει η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων». Το γεγονός πάντως ότι συμπλήρωσε πως αυτό γίνεται «υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα» δεν σημαίνει και πολλά, αφού μέχρι στιγμής αυτού του είδους οι αστερίσκοι δεν δείχνουν να έχουν κάποιου είδους επιπτώσεις όταν οι βόρειοι γείτονές μας προκαλούν. Δεν έλειψε και η αναφορά του πρωθυπουργού στη «Βόρεια Μακεδονία», προκειμένου να επιδείξει την αφοσίωση της κυβέρνησής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπό τη γερμανική προεδρία.

Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου ο πρωθυπουργός και οι λοιποί ηγέτες της Διαδικασίας του Βερολίνου, σύμφωνα με το Μαξίμου, αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση και την περιφερειακή συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για τα επιτεύγματα της Διαδικασίας του Βερολίνου στην περιοχή, επτά χρόνια μετά την εκκίνησή της.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη Διαδικασία του Βερολίνου, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και την προσέγγιση των λαών της περιοχής, καθώς και στην επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην επέκταση της Πρωτοβουλίας των Πράσινων Διαδρόμων.

Πανηγύρια από Τσίπρα στα Σκόπια: Ζόραν, τα καταφέραμε.

Επιστροφή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο του εγκλήματος, όπου συμμετείχε στο… εορταστικό Φόρουμ των Πρεσπών

Την περιφρόνησή του για τη θέληση του ελληνικού λαού έδειξε ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Σκόπια όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Πρεσπών.

«Ζόραν, τα καταφέραμε» είπε πανηγυρικά στον Ζάεφ (άραγε τι κατάφεραν;), καλώντας τον μάλιστα να μην αφήσει τους «συντηρητικούς» κύκλους να χαλάσουν τον καρπό της συμφωνίας της ντροπής.

Η καφενειακού επιπέδου συζήτηση που διεξήχθη στο Φόρουμ των Πρεσπών ταίριαζε απ’ ό,τι φαίνεται στο στιλ του Αλέξη Τσίπρα, που εμφανίστηκε -ως συνήθως- ιδιαίτερα χαλαρός. Έτσι, αντί να καταγγείλει την παραβίαση ακόμη και αυτής της ίδιας της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποφάσισε να κάνει «γλύκες» στον Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι του βγάζει «κίτρινη κάρτα» για την πρόσφατη ανάρτησή του περί «ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακεδονίας», με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να χαμογελά συναινετικά. Γλυκερή αλλά και λυπηρή συνάμα ήταν και η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να χτυπήσει στο φιλότιμο τον Ζόραν Ζάεφ, υπενθυμίζοντάς του τη δική του αφοσίωση στη συμφωνία, αφού άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι έχει ακόμη στο συρτάρι του τη γραβάτα που του είχε κλέψει και ότι τη φυλάει ως μία από τις σημαντικότερες αναμνήσεις του… Απίθανα πράγματα.

Όπως στα καφενεία, όπου γίνονται συζητήσεις αυτού του επιπέδου, ο κ. Τσίπρας πήρε κάποια χαρτιά στα χέρια του και διάβαζε από μέσα τι του είχαν γράψει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών του 2019 και στα σχολικά βιβλία», ενώ πάλι ο Ζάεφ έκανε ότι δεν άκουγε, όπως και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των Σκοπίων.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Ζάεφ, του είπε: «Να μη δίνουμε δικαιώματα στις συντηρητικές δυνάμεις να μας σχολιάζουν αρνητικά, αποφεύγοντας την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για κάποια πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη», αλλά και πάλι ο Ζάεφ (τον χαρακτήρισε «ο φίλος μου, Ζόραν») έκανε ότι δεν κατάλαβε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τον διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται από την επόμενη περίοδο οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους. Παράλληλα τόνισε ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ότι ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας πάντως πήρε θέση και για το «μπλοκάρισμα» των Σκοπιανών από τους Βούλγαρους για την ένταξή τους στην Ε.Ε., επιτιθέμενος στη Βουλγαρία που τολμά να μην… κάνει πίσω παρά τις απαιτήσεις των «υψηλών προστατών».

«Είναι απαραίτητο η Βουλγαρία να κάνει αυτό το βήμα μαζί με τη Βόρεια Μακεδονία και να πραγματοποιηθεί η Διακυβερνητική Διάσκεψη το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και στο κοσοβαρικό, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και μακριά από εθνικισμούς» συμπλήρωσε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα προς κύρωση τα σχετικά μνημόνια.

Εν ολίγοις στήριξε πλήρως όλα τα αιτήματα του Ζάεφ σαν πιστός και παθιασμένος συνήγορος των Σκοπιανών.

Όλα αυτά τα συνεχή σούρτα-φέρτα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων όπως ο Μπουτάρης, που έχει προφανώς επιχειρηματικά οφέλη από το διπλανό κρατίδιο, έχουν προβληματίσει τους πολίτες στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας