Με την καθαρίστρια λοιπόν…Γιατί οριακές καταστάσεις απαιτούν θέση και όχι “ναι, μεν αλλά”

1036
ΣΥΡΙΖΑ

Σε δέκα χρόνια φυλάκιση τιμώρησε η Δικαιοσύνη την 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, διότι πλαστογράφησε απολυτήριο του Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά. Η καθαρίστρια οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την ποινή της.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό δικαίωμα μέχρι το Εφετείο. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή  ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

“Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της επιβληθεί της στις Φυλακές Θήβας.”, αναφέρουν οι συνάδελφοι της, και έχουν απόλυτο δίκιο!

Με την καθαρίστρια λοιπόν τάσσομαι ανοικτά και απερίφραστα  γιατί:

1. Γιατί είμαι σίγουρος ότι αν ρωτούσα κάποιον από τους δικαστές τους θα μου έλεγε την φράση κλισέ “τηρήθηκε το γράμμα του νόμου”. Λοιπόν, διαφωνώ με το γράμμα του νόμου. 

Από καθαρίστρια μέχρι και προϊστάμενος σε υπουργείο αν κάποιος παρανομήσει για να δουλέψει, όχι για  να κλέψει δεν δικαιολογείται ηθικά να προβλέπεται ο εγκλεισμός αυτού του ατόμου σε φυλακή.

Απόλυση ναι, κάποιο χρηματικό πρόστιμο άντε, θέλετε και εσείς οι “αυστηροί” μία ποινή;; Με αναστολή ρε μάγκες, με αναστολή……. Βέβαια σε κάποια ιδεατή Πολιτεία το Κράτος δεν θα την απέλυε καν, αλλά θα την ανάγκαζε και να ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση που προβλέπει η θέση της σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ,και για ένα διάστημα θα την υποχρέωνε σε παράλληλη εθελοντική εργασία (όχι να χάσει τα λεφτά που συντηρούν την οικογένεια της).

2. Η καθαρίστρια πρέπει να απελευθερωθεί γιατί οι δικαστές εφάρμοσαν τον νόμο με κάθε αυστηρότητα. Τιμώρησαν ένα άτομο που παρανόμησε για να εργαστεί, να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κοινωνία, την ίδια ώρα που η Δικαιοσύνη αθωώνει ή αν δεν μπορεί να αθωώσει τιμωρεί με ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα επιχειρηματίες, πολιτικούς που φοροδιαφεύγουν, κλέβουν, παίρνουν μίζες.

Γιατί η Δικαιοσύνη στην χώρα ήταν και είναι ταξική, προς όφελος της άρχουσας τάξης. Η καθαρίστρια βλέπετε δεν είχε στο χέρι 2-3 υπουργούς, 1-2 δικαστές με κάποια βρωμοδουλειά ώστε να την φοβηθούν και να την ελευθερώσουν. 

Γιατί η αστική Δικαιοσύνη, αποτελείται κατά πλειοψηφία από εραστές της ολιγαρχίας και γουστάρουν ολιγάρχες και τους υπηρέτες τους, πολιτικούς, ακόμα και αν παρανομούν. Γιατί για αυτούς τους δικαστικούς το “γράμμα του νόμου” είναι μόνο για τους ανίσχυρους, για εμάς, για τους πολλούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας