Με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ στα προημιτελικά η Βραζιλία (2-0 το Μεξικό)

1760
βραζιλία

Μετά κόπων και βασάνων προκρίθηκε στα προημιτελικά η Βραζιλία. Οι Μεξικανοί αν και αποδείχθηκαν δύσκολος τελικά γνώρισαν την ήττα με 2-0 από το σύνολο του Τίτε.

Στα πρώτα λεπτά οι Μεξικανοί φάνηκαν να αιφνιδιάζουν τη Βραζιλία και να την περιορίζουν στο δικό της μισό του γηπέδου. Μέχρι το 20′ οι «Ελ Τρι»πραγματοποίησαν τρεις επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Άλισον από την πλευρά του Λοθάνο, χωρίς να κάνουν κάποια σπουδαία φάση.

Κάπου εκεί η Βραζιλία «ξύπνησε» και ξεκίνησε να γίνεται πιο δραστήρια. Στο 25′ ο Νεϊμάρ «χάζεψε» τον Αλβάρεθ, αλλά ο Οτσόα κατάφερε να αποκρούσει. Στο 33′ σε νέα ευκαιρία της Σελεσάο το σουτ του Ζεσούς απέκρουσε πάλι ο Οτσόα.

Το χορταστικό θέαμα του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Η Βραζιλία αποφασισμένη να πετύχει κάποιο γκολ ξεκίνησε με «φουλ τις μηχανές».

Στο 48′ ο Κουτίνιο συνέκλινε ωραία, αλλά ο πορτιέρο του Μεξικού κράτησε το 0-0.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε τελικά το 1-0. Ο Νεϊμάρ μετά από ενέργεια που ξεκίνησε ο ίδιος έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας.

Στα επόμενα λεπτά η «Σελεσάο» προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Οτσόα είχε διαφορετικά σχέδια. Στο 59′ ο Παουλίνιο απέτυχε να «εκτελέσει» μετά από γύρισμα, ενώ στο 63′ ο 32χρονος πορτιέρο έβαλε στοπ στο «σόλο» του Γουίλιαν.

Στο μεταξύ το Μεξικό με γρήγορες αντεπιθέσεις προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Βέλα στο 61′ από τα δεξιά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Άλισον.

Με τον χρόνο να κυλάει υπέρ τους οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν να «ροκανίζουν» τον χρόνο. Τελικά μετά την πίεση των Μεξικανών ο Νεϊμάρ βρήκε χώρο από τα αριστερά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο που έγραψε το 2-0 στο 88′.

Χωρίς άλλες ανάσες οι παίκτες του Οσόριο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι, ωστόσο αποχώρησαν από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 43′ Φελίπε Λουίς, 59′ Κασεμίρο – 38′ Αλβάρεθ, 55′ Ερέρα, 77′ Σαλσέδο, 90+2′ Γκουαρδάδο

Κόκκινες κάρτες:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Καζεμίρο, Παουλίνιο (80′ Φερναντίνιο), Γουίλιαν (90+1′ Μαρκίνιος) , Κουτίνιο (86′ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Αλβάρεθ (55′ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Μάρκεθ (46′ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Βέλα, «Τσιτσαρίτο» Ερνάντεθ (60′ Ραούλ Χιμένες), Λοθάνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας