Με παρέμβαση Πούτιν εκεχειρία Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας-Θα είναι προσωρινή;

610
Με παρέμβαση Πούτιν εκεχειρία Αζερμπαϊτζάν

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη «μεσολάβηση» της Ρωσίας σε μια εκεχειρία με το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από μια μέρα συγκρούσεων μεταξύ αρμενικών και αζέρικων δυνάμεων στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Καυκάσου Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τις πιο σφοδρές που σημειώνονται από τον περσινό πόλεμο στην περιοχή.

«Με τη μεσολάβηση της ρωσικής πλευράς, επετεύχθη μια συμφωνία για τον τερματισμό ανταλλαγής πυρών στα ανατολικά σύνορα της Αρμενίας από τις 18.30 το απόγευμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Άμυνας. «Η κατάσταση έχει σχετικά σταθεροποιηθεί», είπε, προσθέτοντας ότι ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στις συγκρούσεις.

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας έκανε λόγο για 15 Αρμένιους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία έχασε επίσης τον έλεγχο «δύο στρατιωτικών θέσεων» και 12 στρατιώτες της αιχμαλωτίστηκαν, σύμφωνα με το Γερεβάν, ενώ υποστηρίζει ότι αρμένικες δυνάμεις σε απάντηση προκάλεσαν «βαριές απώλειες» στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατήγγειλε μια «επιθετικότητα εναντίον κυρίαρχης αρμενικής επικράτειας» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγορώντας το Μπακού ότι στοχεύει «το κρατικό σύστημα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Αρμενίας».

Το Γερεβάν είχε ζητήσει νωρίτερα σήμερα από την Μόσχα να βοηθήσει στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας έναντι του Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή συνοριακή σύγκρουση μεταξύ αζέρικων και αρμενικών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας