Καλαμάτα: Επιτυχής παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

1064
επιτυχία
Την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,”Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης και η εισβολή της Ανατολής”.
Την παρουσίαση ανέλαβαν με εξαιρετική επιτυχία ο αντιπρύτανης του ομώνυμου πανεπιστημίου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης  Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος.
Η συγγραφέας στο βιβλίο της αναδεικνύει κυρίως την αλλαγή ισχύος στην παγκόσμια σκακιέρα,την όλο και μεγαλύτερη οπισθοχώρηση του ηγετικού ρόλου της Δύσης (κυρίως των Η.Π.Α) τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο σε στρατιωτικό,έναντι των νέων αναδυόμενων Δυνάμεων, με προεξάρχουσα την Κίνα, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μέσα σε 40 χρόνια έχει αυξήσει το ΑΕΠ της 34 φορές, πετυχαίνοντας ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 10%, με αποτέλεσμα να κατέχει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια οικονομία και με πρόβλεψη, ότι στα επόμενα χρόνια θα κατακτήσει την πρωτοκαθεδρία, αφήνοντας πίσω σε μεγάλη απόσταση τις Η.Π.Α.
Στην παρουσίαση  χαιρέτησε με ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ο γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) Παναγιώτης Λαφαζάνης, που η τεκμηριωμένη και μεστή συμβολή του συζητήθηκε από τους συμμετέχοντες.
Εκ μέρους της ΛΑ.Ε. παραβρέθηκε και ο Διονύσης Φλαμιάτος, μέλος του Π.Σ., και πλήθος τοπικών στελεχών.
Η βραδιά τελείωσε με μεγάλη επιτυχία σ’ ένα γεμάτο αμφιθέατρο και με κοινό που κατέθεσε πλήθος ερωτημάτων και έκανε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας