Με κομμένη ανάσα η Μ.Ανατολή-Ισραήλ και σύμμαχοι θα επιτεθούν στο Ιράν

496
Ισραήλ και σύμμαχοι θα επιτεθούν

Τις πλέον κρίσιμες στιγμές της περνά η Μέση Ανατολή με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για πολεμική εμπλοκή. Για πρώτη φορά ΗΠΑ-Βρετανία-Ισραήλ αλλά και Ρουμανία μιλούν για “συλλογική (πολεμική) απάντηση στο Ιράν”.

Το Ισραήλ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες με το βομβαρδισμένο από drone “καμικάζι” του φορτηγού πλοίου “Μercer”.

Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν απόλυτα το WarNews247 καθώς το drone έπληξε την γέφυρα του πλοίου με απώτερο σκοπό να σκοτωθεί ο καπετάνιος όπως και έγινε.

Δείτε τις φωτογραφίες

Image

Image

“Συλλογική απάντηση στο Ιράν – Έρχονται συνέπειες”

“Το Ιράν πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του τι έχει κάνει” απάντησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μ. Τζόνσον όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει στο τραπέζι η στρατιωτική απάντηση.

Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν, ανέφερε “Θέλω να καταδικάσω ξανά την επίθεση της Παρασκευής εναντίον εμπορικού πλοίου. Διεξήγαμε έρευνα και είμαστε σίγουροι ότι το Ιράν πραγματοποίησε την επίθεση.

Θα υπάρξει συλλογική απάντηση στο Ιράν για την επίθεση στο πλοίο Mercer.

Eργαζόμαστε μαζί με Βρετανία, Ρουμανία και Ισραήλ και άλλους για την “απάντηση””.

Δείτε το βίντεο

“Καθορίστηκαν στόχοι – Ποιοι είναι”

“To Iσραήλ έχει καθορίσει μια λίστα ιρανικών στόχων και έχει λάβει το “πράσινο φως” από ΗΠΑ και Βρετανία να απαντήσει” αναφέρει η εφημερίδα Al-Jarida από το Κουβέιτ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως “υπάρχουν επαφές σε προχωρημένο επίπεδο μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Η επίθεση στο πλοίο έξω από τις ακτές του Ομάν δεν θα περάσει απαρατήρητη και το Ισραήλ θα προχωρήσει σε “ισχυρό κτύπημα” ως απάντηση”.

Η Βρετανία, της οποίας ένας πολίτης σκοτώθηκε στην επίθεση και οι ΗΠΑ έδωσαν το “πράσινο φως” στο Ισραήλ να προχωρήσει σε απάντηση στο Ιράν.

Το Ισραήλ μπορεί να αντεπιτεθεί εναντίον αρκετών σημαντικών στόχων όπως είναι το λιμάνι Bandar Abbas, η καταστροφή ενός πλοίου κοντά στις ιρανικές ακτές, η στοχοποίηση ενός ιρανικού πολεμικού πλοίου από το οποίο απογειώθηκε το drone για να πλήξει το εμπορικό πλοίο” καταλήγει η Al-Jarida.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benny Gantz, ανέφερε στην Κνεσέτ παρουσία του Naftali Bennett:

“Η επίθεση στο πλοίο, η κλιμάκωση αυτή, δείχνει πως πρέπει να υπάρξει τώρα δράση εναντίον του Ιράν. Υπό τον απαγχονιστή Raisi, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αυτή την εβδομάδα, το Ιράν θα είναι πιο επικίνδυνο για τον κόσμο από ό, τι μέχρι τώρα».

Δείτε το βίντεο

Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκε το Ιράν

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Χ. Ρουχανί ανέφερε πως ο “πρώην Γάλλος πρόεδρος μου εξομολογήθηκε πως οι χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον μας”

Αυτό μετέδωσε κορυφαίο ισραηλινό ΜΜΕ.

Ιρανικά ΜΜΕ που απηχούν θέσεις της κυβέρνησης της Τεχεράνης αρχικά παραδέχτηκαν πως Ιρανοί Φρουροί ήταν πίσω από το κτύπημα στο πλοίο Mercer για λόγους εκδίκησης για την Συρία. Λίγο αργότερα όταν το Ιράν είδε πως η κατάσταση σοβάρεψε, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη…

Υπό το φως των δραματικών εξελίξεων, το Ιράν έχει μεταπέσει σε εμπόλεμη κατάσταση. Σύμφωνα με ιρανικές πληροφορίες, η αεράμυνα του είναι σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού ενώ έχουν μεταφερθεί αντιαεροπορικά συστήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Bushehr.

Ιρανική πηγή όπως αποκάλυψε το ΜΜΕ Press TV που απηχεί θέσεις των Ιρανών Φρουρών, ανέφερε πως “η Τεχεράνη θα δώσει ισχυρή και συντριπτική απάντηση σε κάθε μέτρο που λαμβάνεται κατά των εθνικών συμφερόντων και ασφάλειας, κατηγορώντας τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τις συνέπειες τέτοιων κινήσεων εναντίον του Ιράν”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

«Θα απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά σε περίπτωση οποιασδήποτε στρατιωτικής ενέργειας με δικαιολογία την επίθεση στο τάνκερ Mercer».

Τέλος ο αρχηγός των Ισραηλινών ΕΔ, στρατηγός Aviv Kohavi, επικοινώνησε με τον Διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM Frank McKenzie για να συζητήσουν τις περιφερειακές εξελίξεις και την απάντηση στο Ιράν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας