Με επιτυχία και συμμετοχή η πρώτη μέρα του Unity Festival 2018

1812
unity

Πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία, 22-23/6/2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιεράς Οδού 75), το 2ο διήμερο φεστιβάλ UNITY που διοργανώνεται από την νεολαία της Λαϊκής Ενότητας.

Εχτές Παρασκευή, πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί, /ες νέοι και νέες, παρακολούθησαν τις συζητήσεις αλλά και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν θέμα:

α) «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή περιουσία» στην οποία ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Σαραφιανός μέλος της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας, ο Θανάσης Αλεξάνδρου μέλος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών» και η Παναγιώτα Καλαποθαράκου από την «Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.» Στη συζήτηση έγιναν πάρα πολλές παρεμβάσεις από τους ακροατές οι οποίοι έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και διάθεση να αγωνιστούν ενάντια την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.

β) «Η Αριστερά της Ευρώπης απέναντι στην Ε.Ε. της Λιτότητας και του Αυταρχισμού» στην οποία έλαβαν μέρος ο Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε., ο Djordje Kuzmanovic εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Γαλλίας και ο Nelson Peralta από το Bloco της Πορτογαλίας. Οι εκπρόσωποι από την Ευρώπη επισήμαναν την ανάγκη ρήξης με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεδομένο ότι οι πολιτικές λιτότητας εφαρμόζονται παντού. Ήδη ο Μακρόν (όπως τόνισε ο σ. Kuzmanovic) προχωρεί σε ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, σε αποδόμηση των εργατικών δικαιωμάτων και προετοιμάζεται για μειώσεις των συντάξεων. Ο Νίκος Χουντής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τελευταία απόφαση του Eurogroup την οποία η ελληνική κυβέρνηση ψευδώς και με φιέστες, προσπαθεί να την παρουσιάσει ως επιτυχία, ουσιαστικά όμως αποτελεί συνέχιση της σκληρής λιτότητας και της ασφυκτικής εποπτείας και μετά το τέλος του προγράμματος, με μειώσεις συντάξεων και αύξηση της φορολογίας, υψηλά πλεονάσματα και μέτρα τα οποία ουσιαστικά αποτελούν «απλές ασπιρίνες» για το χρέος.

Υπήρξε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Γιώτα Νέγκα, τον Παντελή Κυραμαργιό και τους Ρεμπετιέν στην πρώτη σκηνή και τους Intelliga με τους Rationalistas στην δεύτερη σκηνή. Τις συναυλίες παρακολούθησε πολύς κόσμος και όλοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα το φεστιβάλ συνεχίζεται με συζητήσεις:

Α) 18:30 – 20:00 «Από την δουλειά στην δουλειά» και «Δήμοι και δημοκρατία: Για ένα κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Β) 20:00 – 22:00 «Για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι στα Μνημόνια και στην Επιτροπεία» με ομιλητές τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. και τους πανεπιστημιακούς: Λεωνίδα Βατικιώτη, Δημήτρη Καλτσώνη και Θόδωρο Μαριόλη.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους BaildSA και τον Βαγγέλη Κορακάκη στην πρώτη σκηνή και τους Desert Monks, Magic De Spell και Στάθη ΔρογώσηΒεγγάλη Μαρκαντώνη, στην δεύτερη σκηνή.

Οι νέες και οι νέοι της ΛΑ.Ε. την εποχή των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού όπου το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού ισοπεδώνονται, πιστεύουν πως η μαζική αντίσταση του λαού θα φέρει την ανατροπή.

Ανυπότακτες – Ανυπότακτοι θα νικήσουμε.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την πρώτη μέρα του Unity Festival 2018:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας