Με ακριβό, σχεδόν ληστρικό, επιτόκιo 3,5% δανείστηκε η Ελλάδα 3 δισ.

2308
επιτόκιο

Το ελληνικό δημόσιο, με την υπερκάλυψη της έκδοσης 7-ετούς ομολόγου, με προσφορές άνω των 6,5 δισ., δανείστηκε σήμερα 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,5%.
Τα περισσότερα, σχεδόν, από τα παπαγαλάκια του οικονομικού κατεστημένου χαρακτήρισαν την έκδοση πετυχημένη και το επιτόκιο της ικανοποιητικό.
Τα ίδια είπε, ως ήταν αναμενόμενο, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με οικονομολόγους που προσεγγίζουν ρεαλιστικά και όχι προπαγανδιστικά τα τεκταινόμενα, είναι εντελώς προπαγανδιστική.
Το επιτόκια των 3,5% είναι εντελώς ασύμφορο για την ελληνική οικονομία που κινείται σε επίπεδα στασιμοανάπτυξης και μόνο ως ληστρικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε σύγκριση με τα επιτόκια δανεισμού των άλλων φτωχότερων χωρών της ευρωζώνης.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το επιτόκιο τους εφταετούς ομολόγου για την Πορτογαλία είναι 1,53%, για την Κύπρο 1,56%, για την Ισπανία 0,93%, την Ιρλανδία 0,63% για να μην αναφερθούμε στην Γερμανία που κινείται στο 0,33%, πάνω από 3% λιγότερο από το ελληνικό 3,5%. Ύστερα, με τόσο ανομοιόμορφα επιτόκια μιλάνε οι προπαγανδιστές για ενιαίο νόμισμα και σύγκλιση οικονομιών. Οι αποκλίσεις μεγενθύνονται!!!
Η κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει τυπικά και μόνο ένα τέταρτο μνημόνιο, προσφέρεται να επωμιστεί ένα διαφορετικό βαρύτατο τίμημα με ένα άλλου είδους ”μνημόνιο”, εξουθενωτικών επιτοκίων που θα πληρώσει πανάκριβα ο ελληνικός λαός!
Αυτός, δυστυχώς, είναι ο φαύλος κύκλος της αποικιοποίησης της χώρας, ο οποίος δεν μπορεί να σπάσει παρά μόνο με την έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.

Κ.Τ

Υ.Γ. Απαντώντας σε αναγνώστη μας για το γεγονός ότι η Τρόικα μας δανείζει με 1% και κάτι από το οποίο βγάζει το συμπέρασμα πως η τρόικα δεν είναι τοκογλύφος, διευκρινίζουμε ότι η τοκογλυφική δράση της τρόικας δεν σχετίζεται τόσο με το επιτόκιο (παλιότερα ήταν υψηλότερο) αλλά κυρίως με το γεγονός ότι το ίδιο το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και κυρίως μη βιώσιμο. Η επιλογή τέλος δεν είναι ανάμεσα σε δάνεια από τρόικα ή δάνεια από αγορές με ακριβά επιτόκια. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος. Υπάρχει εναλλακτική με έξοδο από ευρωζώνη και ριζοσπαστικά μέτρα κλπ, το έχουμε αναλύσει πολλάκις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας