Η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο: Τα Ίμια είναι δικά μας

1513
navtex

Μυστική διπλωματία από Τσίπρα – Κοτζιά
Κλιμακώνοντας την ένταση στο Αιγαίο, η Άγκυρα προχώρησε σε μια ακόμη πρόσκληση, πριν λίγη ώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τα Ίμια αποτελούν… έδαφος της Τουρκίας, η οποία, κατά συνέπεια, έχει κάθε δικαίωμα να τα καλύπτει και στρατιωτικά, ενώ κρίνεται παράνομη η παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:
«Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί  την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.
Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καθόλου στις απειλές της Άγκυρας και τους ισχυρισμούς της τελευταίας ότι τα Ίμια είναι Τουρκικά, ενώ και η παρέμβαση του γινόταν σε τρίτο πρόσωπο.
Επίσης, το Γραφείο Τύπου του Τσίπρα δεν είπε απολύτως τίποτα γα την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού.
Τέλος, η κοινή βούληση για εντατικοποίηση των συνομιλιών των δυο πλευρών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνιστά προβληματική εξέλιξη, αφού δεν είναι και οι δυοπλευρές υπεύθυνες για τα επεισόδια, όπως εμμέσως, έτσι, αναγνωρίζει ο Αλ. Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας