ΜΕΤΑ: «Καλό ταξίδι», σύντροφε Ανέστη

830
ασφαλιστικό

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα βαθιά του συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συντρόφου και αρθρογράφου του ergasianet.grΑνέστη Ταρπάγκου, ο οποίος πέθανε σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο θάνατός του ανέκοψε μια ζωή αφιερωμένη στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Υπήρξε μαρξιστής διανοούμενος και ένας από τους πλέον σημαντικούς μελετητές των διαδικασιών της ταξικής πάλης.

Ο Ανέστης Ταρπάγκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε αγωνιστής της Αριστεράς από τα χρόνια της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε την ενεργό δράση του και στη Γαλλία, όπου σπούδασε τυπογράφος-μηχανικός, στα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, από τον Μάη’68 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, ο Ανέστης Ταρπάγκος, ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα, έχοντας υποστεί συχνές διώξεις από το κατασκευαστικό κεφάλαιο και έχοντας απολυθεί πολλές φορές, παρά την αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των ικανοτήτων του στην επιστημονική – τεχνική εργασία του.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος του ΜΕΤΑ, και μέσα από την αρθρογραφία του, με το βλέμμα του σταθερά στραμμένο στον κόσμο της δουλειάς, στήριζε τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας