Μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο υπό φύλαξη το ζευγάρι που συνελήφθη στην Τουρκία

385
Μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο υπό φύλαξη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιωτικούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ελληνικές αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται: «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε, ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού, που ήταν εκτός υπηρεσίας, ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή μετέβη με εντολή του αρμόδιου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).

Σε ξενοδοχείο της Ανδριανούπολης μεταφέρθηκαν ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν χθες, κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους. Το ξενοδοχείο φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

Σίγουρα το ότι δεν μεταφέρθηκαν σε φυλακή ή κρατητήριο έχει την θετική σημασία του.

Λίγο νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του από τις τουρκικές Αρχές, στην περιοχή του Έβρου (βλέπε κάτωθι).

Ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα για την τύχη του ζευγαριού των Ελλήνων που συνέλαβαν οι Τούρκοι στα σύνορα του Έβρου με την κατηγορία της «εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή», ενός Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του, οι οποίοι είχαν πάει ταξίδι στην Ανδριανούπολη και αγνοούνται εδώ και 24 ώρες, όταν και θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης, ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και η Αθηνά Τζιακά, η οποία εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης είναι το ζευγάρι που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου.

Το ζευγάρι πήγε χθες στην Αδριανούπολη για ψώνια, περνώντας από το τελωνείο των Καστανιών και κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρονται να πέρασαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη όπου και συνελήφθησαν από άνδρες του τουρκικού Στρατού.

Ο αδερφός της Αθηνάς Τζιακά, την αναζήτησε το πρωί της Δευτέρας καθότι η ίδια δεν είχε επιστρέψει από το σύντομο ταξίδι της στην Αδριανούπολη.

Μετά οι ελληνικές αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με τις αντίστοιχες τουρκικές και ενημερώθηκαν ότι το ζευγάρι κρατείται στο Α.Τ. Αδριανούπολης, με την κατηγορία ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης.

H ανησυχία έγκειται στο ότι συνελήφθησαν μετά τον εμπρησμό του τουρκικού τζαμιού στην Λάρνακα την περασμένη Πέμπτη από ένας Σύρο ψυχοπαθή κι ενώ σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι «Θα το πληρώσουν». Μπορεί να γεγονότα να φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, αλλά ίσως δεν είναι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Βαλασούδης, μετέβη στην Αδριανούπολη με το ιδιωτικό του όχημα και την κοπέλα του.

Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Συνελήφθησαν από τη Στρατοχωροφυλακή, και οδηγήθηκαν στη Διοίκηση της Περιφέρειας Keşan.

Ως μέρος της έρευνας που ξεκίνησε η Εισαγγελία, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα.

Είναι σπάνιο να συμβαίνουν τέτοιες συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας