Μετά την Τουρκία και το Ισραήλ θεωρεί δικαιολογημένες τις θηριωδίες της Δύσης κατά της Συρίας

1310
συριακών

Οι υπό τις ΗΠΑ επιδρομές θηριωδίας στη Συρία αποτελούν ένα «σημαντικό σήμα» προς το Ιράν, τη Συρία και τη λιβανική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο Γιοάβ Γκαλάντ, μέλος του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, δείχνοντας μετά την Τουρκία το απάνθρωπο αιματοβαμμένο πρόσωπο του Ισραήλ.
«Η χρήση χημικών όπλων παραβιάζει μια κόκκινη γραμμή και η ανθρωπότητα δεν μπορεί πλέον να την ανέχεται», δήλωσε υποκριτικά ο Γκαλάντ σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Η αμερικανική επίθεση στέλνει ένα σημαντικό σήμα προς τον άξονα του κακού – το Ιράν, τη Συρία και τη Χεζμπολάχ» πρόσθεσε ο Γκαλάντ, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα.
Ένας ισραηλινός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως το Ισραήλ είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα πλήγματα. Ερωτηθείς πόσο έγκαιρα είχε ειδοποιηθεί, ο αξιωματούχος απάντησε: «Από 12 έως 24 ώρες πριν, πιστεύω».
Ερωτηθείς αν το Ισραήλ βοήθησε στην επιλογή των στόχων, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε: «Όχι, απ’ όσο γνωρίζω».
Εξάλλου, ο Οφέρ Σελάχ, βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα πως η επιδρομή κατά της Συρίας «είναι μια σημαντική ενέργεια από μόνη της και θα πρέπει να αποτελέσει επίσης την αρχή μιας νέας τάξης».
Ο ίδιος χαρακτήρισε την βάρβαρη επιδρομή «δικαιολογημένη» και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να είναι η τελευταία.
«Το Ισραήλ θα πρέπει να πει στον πρόεδρο Τραμπ να επανεξετάσει την πρόθεσή του να αφήσει τη Συρία» συνέχισε ο Σελάχ. «Αν δεν υπάρξει ισορροπία στην περιοχή, στη μια πλευρά της οποίας βρίσκονται οι δυτικές δυνάμεις, σουνιτικά κράτη και το Ισραήλ, δεν θα υπάρξει σωτηρία για τον βασανιζόμενο συριακό λαό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας