Μετά την Καμπούλ Τουρκία αναθάρρησε-Τουρκικά ελικόπτερα και Λιβυκή SADAT περικυκλώνουν Α.Μεσόγειο

1117
Τουρκικά ελικόπτερα και Λιβυκή SADAT

Προσγειώνονται συνεχώς τουρκικά ελικόπτερα με στρατιώτες και μέλη της sadat στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης.

Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώνονται συνεχώς στο αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Τρίπολη, από όπου αποβιβάστηκαν αρκετοί Τούρκοι επίλεκτοι στρατιώτες και παραστρατιωτικά μέλη τουρκικής μισθοφορικής οργάνωσης.

Αυτοί οι στρατιώτες πιστεύεται ότι μετέφεραν ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Oι πηγές πρόσθεσαν ότι ένα δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο επέστρεψε αργότερα στη Μίτιγκα, με περισσότερους από 20 Τούρκους στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Omar al-Mukhtar Al-Libi, Yusef Al-Farsi, δήλωσε την δημιουργία  μιας τουρκικής αερογέφυρας προς τις δυτικές λιβυκές πόλεις, που εμποδίζει τις διεθνείς πολιτικές προσπάθειες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της Λιβύης με ειρηνικά μέσα.

Αυτό περιλαμβάνει τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) που επιδιώκει την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων και την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων ασφάλειας, οικονομίας, εκλογής και συνταγματικότητας.

Πηγές στον στρατάρχη Χαφτάρ αναφέρουν ότι η στρατιωτική βάση Αλ Βατίγια στη δυτική, την οποία κατέχουν οι Τούρκοι παράνομα, εμπλέκεται σε σχέδιο παρουσίας 100 τρομοκρατών κατά της Τυνησίας, με σκοπό την πρόκληση τρομοκρατικών επιθέσεων και δολοφονίας του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας αυτής.

Έγγραφο από το λιβυκό Υπουργείο Εσωτερικών αποκαλύπτει ότι η Ιντερπόλ ενημέρωσε τη λιβυκή κυβέρνηση για την αποστολή 100 τρομοκρατών μισθοφόρων του Ερντογάν ( SADAT), στην βάση Al-Wattia με προορισμό την Τυνησία για να πραγματοποιήσουν πράξεις δολιοφθοράς.

Η Τουρκία μετά τα εύσημα της δύσης για την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, και των υπόγειων συνεννοήσεων με τους Ταλιμπάν, πήρε εκ νέου θάρρος και προσπαθεί να ελέγξει την ανατολική Λιβύη, που αποτελεί προπύργιο του στρατηγού Χαφτάρ.

Αργά αλλά σταθερά η Άγκυρα περικυκλώνει την Α.Μεσόγειο και ειδικά Ελλάδα-Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ που αν δεν “ξυπνήσουν” και δεν κινηθούν άμεσα θα αντιμετωπίσουν έναν  άκρως δυσάρεστο και επικίνδυνο εγκλωβισμό τους στην περιοχή.

Άκρως  ανησυχητικές και άσχημες ειδήσεις υπάρχουν σε σχέση με την μυστική συνάντηση αξιωματούχων της Τουρκίας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την Λιβύη.

Όπως φαίνεται, η μυστική τριμερή συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες με εκπροσώπους των τριών πλευρών, με στόχο να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη που υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021..

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας αποκάλυψε σε ανάρτηση στο Twitter, ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της συμμαχικής διοίκησης στην Νάπολη, Ναύαρχο Ρόμπερτ Μπέρκε και τον βοηθό υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ για υποθέσεις Εγγύς Ανατολής Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, παρουσία του Τούρκου Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Αντνάν Οζμπάλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η τρίωρη συνάντηση επικεντρώθηκε στον στρατιωτικό ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη υπό την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οι συζητήσεις άγγιξαν επίσης περαιτέρω το θέμα της επέκτασης της στρατιωτικής εκπαίδευσης των λιβυκών δυνάμεων από την Τουρκία.

Ουσιαστικά μιλάμε για το πράσινο φως στον Ερντογάν να κάνει ότι θέλει στην Βόρεια Αφρική, κάτι στο οποίο δεν συμφώνησαν οι Γάλλοι, Έλληνες και λοιποί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας