Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο Υπουργείο Εργασίας

901
αναδρομικά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 13 Νοέμβρη 2018,  με συμμετοχή εκατοντάδων συνταξιούχων, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα), την οποία διοργάνωσε η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. (Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος), με αίτημα την άμεση επιστροφή των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις.

Οι ομιλητές απαίτησαν την άμεση επιστροφή των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων, βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ και των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων, που καθημερινά εκδίδονται, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους.

Επίσης, απαίτησαν την επιστροφή σε όλους τους συνταξιούχους, και όχι επιλεκτικά σε ορισμένους, των αναδρομικών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς επίσης των Δώρων και των Επιδομάτων Αδείας, ώστε οι συνταξιούχοι να μην ταλαιπωρούνται σε ουρές στον ΕΦΚΑ για αιτήσεις και στα δικαστήρια με πολυδάπανες γι’ αυτούς αγωγές.

Τέλος, διακήρυξαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιστροφή των μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις τους, που τους έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο και σε ταπεινωτική φτωχοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι εν συνεχεία πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία η οποία κατέληξε στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελούμενη από τα μέλη του Π.Σ της Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Δούκα και Χρήστο Παπαδέα, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, αγωνίζεται για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Για να γίνει σταδιακή αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για την εφαρμογή με πολιτική απόφαση για όλους τους συνταξιούχους των δικαστικών αποφάσεων, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Για την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων από τους συνταξιούχους.

Επιπλέον, για την επαναφορά του δημόσιουκαθολικούαναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ανακεφαλαιοποίησή της με δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας.

Στηρίζουμε την ενότητα και τον συντονισμό όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, και τις πανσυνταξιουχικές ή κλαδικές κινητοποιήσεις τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας