Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στο λιμάνι-Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα

685
Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στο λιμάνι

Μετά την ιστορική νίκη των ντελιβεράδων στην e-food όπου πέτυχαν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου κλπ, ήρθε δεύτερη μεγάλη νίκη των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι, η οποία ήταν και ένας φόρος τιμής στον αδικοχαμένο εργάτη πάνω στη βάρδια του. Κάτι δείχνουν αυτές οι δυο απανωτές νίκες. Αν όχι την αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, σίγουρα τη δυνατότητα των ενωμένων και μαχητικών εργαζομένων σε κάθε χώρο, εφόσον παλεύουν ενωμένοι και σωστά, με σωστά καίρια αιτήματα, με αντικειμενική και σοβαρή στάθμιση των πραγματικών δεδομένων και με τη συμπαράσταση της κοινωνίας να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες, που είχε πολλά χρόνια να δει η εργατική τάξη της χώρας μας.

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η Cosco υπό την πίεση των εργαζομένων και αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Ειδικότερα η Cosco έκανε δεκτή την εφαρμογή βάρδιας πέντε ατόμων, την επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας ενώ καταργεί και την κόντρα βάρδια.

Τα νέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ Μάρκος Μπεκρης στους εργαζόμενους συναδέλφους του στη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αύριο, ενώ σε κάθε περίπτωση φαίνεται να απομακρύνεται η περίπτωση της απεργίας.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν φροντίσει να στείλουν μήνυμα προς καθε κατεύθυνση διαψεύδοντας ότι υπάρχει συμφωνία στα τέσσερα από τα πέντε αιτήματα τους.

Αυτό που υπάρχει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής είναι μια κατ’ αρχήν αποδοχή για την επιτροπή ασφαλείας αλλά ζητάμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υλοποίηση και των υπολοίπων αιτημάτων καθώς και αυτά εμπίπτουν τη παγίωση ενός καθεστώτος ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ όλη την ημέρα ήταν σε εξέλιξη ζυμώσεις με στόχο την αποφυγή της απεργιακής κινητοποίησης και της διαμόρφωσης ενός πλαισίου συμφωνίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν

-Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του Δημήτρη

-Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας

-Να, σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα

-Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα

-Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας