Μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου Στρατούλη: “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές…”

1123

Με μεγάλη επιτυχία και με περίπου 500 συμμετέχοντες σε μία κατάμεστη αίθουσα έγινε στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ το απόγευμα της Τετάρτης 18/12 η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο οποίο επαινεί το συγγραφέα και το βιβλίο του για την προβολή της ανθρωπιστικής αξίας και της χρησιμότητας της δωρεάς οργάνων, η οποία «σώζει ζωές» και αποτελεί έκφραση και πράξη αλληλεγγύης. Το μήνυμα παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδόρητος.

Εν συνεχεία διαβάστηκε το παρακάτω μήνυμα του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου, με το οποίο υπερασπίζει την δωρεά οργάνων και την συμβολή του βιβλίου στη διάδοσή της.

«Φίλοι και φίλες

Δυστυχώς για λόγους υγείας δεν μπορώ να είμαι απόψε μαζί σας.

Χαιρετίζω την παρουσίαση από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ του νέου βιβλίου του συναγωνιστή και φίλου μου Δημήτρη Στρατούληόταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής.

Συγχαίρω τον Δημήτρη για το σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό μήνυμα, που εκπέμπει με αυτό το βιβλίο, με βάση την προσωπική του εμπειρία των δύο μεταμοσχεύσεων νεφρού, στις οποίες υποβλήθηκε σε διάστημα μίας δωδεκαετίας.

Συνυπογράφω κι εγώ το μήνυμα του βιβλίου του για τη χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων ως πολύτιμου δώρου ζωής και πράξη ύψιστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας.

Καλώ την πολιτεία να συμβάλλει με τις αναγκαίες δημόσιες πολιτικές στην  διάδοση της δωρεάς οργάνων,  που είναι η γέφυρα μεταξύ του θανάτου ενός αγαπημένου μας προσώπου και της ζωής άλλων συνανθρώπων μας και η βασική προϋπόθεση για να γίνονται μεταμοσχεύσεις.

Η Ελλάδα, όπου η ιστορία τη λαού της είναι συνδεδεμένη με τις αξίες του πολιτισμού  και της αλληλεγγύης πρέπει να σταματήσει να είναι στις τελευταίες θέσεις μεταξύ  των χωρών της Ευρώπης στη δωρεά οργάνων και στις μεταμοσχεύσεις.

Ας είναι το βιβλίο του Δημήτρη μια μεγάλη ηθική κινητήρια δύναμη που θα αφυπνίσει τις  ανθρωπιστικές αξίες στον καθένα μας».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

Κώστας Ήσυχος, πρώην Βουλευτής και Υπουργός, που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης.

Γιάννης Μπολέτης, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και  Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, Πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Ελένη Πριοβόλου, Συγγραφέας.

Χρήστος Σβάρνας, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού.

Γρηγόρης Λεοντόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ως εκπρόσωπος των ΑμεΑ.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρώην Βουλευτής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα.

Ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός.

Οι πρώην Υπουργοί και βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νάντια Βαλαβάνη,

Ο πρώην Υπουργός και ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

Ο πρώην Βουλευτής και ευρωβουλευτής Αλέκος Αλαβάνος.

Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο πρώην Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο πρώην Ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης.

Οι πρώην βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος, Μαρία Μπόλαρη, Ανδρέας Μακρυπίδης, Θωμάς Κότσιας, Δημήτρης Πιπεργιάς, Γιάννης Διαμαντίδης, Κώστας Δελημήτρος, Σπύρος Λυκούδης.

Τα πολιτικά στελέχη Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ρούντι Ρινάλντι, Δημήτρης Σαραφιανός, Αλέκος Καλύβης, Δέσποινα Σπανού, Σπύρος Δρίτσας, Διονύσης Φλαμιάτος, Βασίλης Πριμικήρης.

Οι πρωην Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων Γιώργος Ρωμανίας και Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ (ΕΟΜ) Αναστάσιος Χατζής.

Ο Πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Γαβρίλης. Οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας και Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Μαρίανα Τσίχλη και πολλοί ενεργοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι πρόεδροι: Παναιτωλοακανανικής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Πάνος Χολής, Αστακιωτών Αθήνας Χρήστος Μπόνης, Αθλουμένων μεταμοσχευμένων ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ντίνα Γούλιου, ηπατοπαθών ΗΠΑΡχω Χριστίνα Θεοδωρίδου, εκπρόσωπος των φίλων καρδιάς Πέτρος Κακολύρης.

Οι αντιπρόεδροι της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θωμάς Φίλιππας, το μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, τα μέλη της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, Γιώργος Χαρίσης και Νίκος Καλόγερος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

Αθήνα 19/12/2019

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας