Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΛΑ.Ε για “Κόκκινα δάνεια”-Προστασία λαϊκής περιουσίας

2028
εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (27/2) το απόγευμα η εκδήλωση της ΛΑ.Ε για την “Εκκαθάριση των κόκκινων δανείων και την Προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας”.

Η εκδήλωση είχε στο επίκεντρο της τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που αλλάζουν πλήρως και αυτόν τον διάτρητο νόμο Κατσέλη και αφήνουν ανυπεράσπιστους τους ανήμπορους δανειολήπτες στο έλεος των ληστρικών διαθέσεων των τραπεζών και των αρπακτικών fund.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος κατάγγειλε για άλλη μια φορά τις απανωτές δικαστικές διώξεις πολιτικής ανωμαλίας σε βάρος του και σε βάτος ηγετικών στελεχών της ΛΑ.Ε και αγωνιστών του κινήματος για την συμμετοχή τους στους αγώνες κατά των πλειστηριασμών, καταδίκασε τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης που θα φέρουν ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, χωρίς βεβαίως να κλείσουν τις ατελείωτες μαύρες τρύπες των τραπεζών που θα ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου με το αίμα του ελληνικού λαού και τόνισε ότι μόνη λύση στο πρόβλημα “κόκκινων δανείων – δανειοληπτών – τραπεζών” είναι μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή, η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και μια διευρυμένη “σεισάχθεια” (διαγραφή) των κόκκινων δανείων, πράγματα που για να γίνουν πρέπει να συνοδεύονται από την ανάκτηση σε εθνική βάση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας και ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Στην εκδήλωση μίλησαν με εμπεριστατωμένες, τεκμηριωμένες τοποθετήσεις ο Γιάννης Τόλιος μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε με θέμα “Το νέο πλαίσιο εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων” και ο Δημ. Σαραφιανός μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε με θέμα “Νομικές όψεις των νέων ρυθμίσεων για την προστασία της Α’ κατοικίας”.

Ιδιαίτερα εύστοχες παρεμβάσεις στην εκδήλωση πραγματοποίησαν:

  • Η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, αντιπρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ και μέλος του Δ.Σ ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση” με θέμα “Το καταναλωτικό κίνημα και οι δανειολήπτες για την προστασία της Α’ κατοικίας”.
  • Ο Βαγγέλης Κρητικός, πρόεδρος της Ένωσης Δανειοληπτών Ελλάδας. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και εξώσεων
  • Τόνια Κατερίνη, από Συντονιστικό της «Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών», Νέο «τοπίο» στις Τράπεζες-Ασφαλιστικές και επιπτώσεις τις Εργασιακές Σχέσεις
  • Νίκος Παπατριανταφύλλου, συνδικαλιστής ΟΤΟΕ και Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου, μέλος Γ.Σ. Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος – ΟΑΣΕ, Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο
  • Φρόσω Σκλαβάκη, μέλος Διοίκησης Σωματείου Εφοριακών, Αττικής & Νήσων, Κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και ΜΜ-Επιχειρήσεις
  • Γιώργος Τζαβέλλας, μέλος Συντονιστικού της ΡΑΚΕΒΕ (Ριζοσ.Ανεξ.Κινη.- ΕΒΕ), Συντονιστές εκδήλωσης,  Διονύσης Φλαμιάτος, μέλος ΠΣ της ΛΑ.Ε και Σίμος Λιβιεράτος, Γραμματέας ΝΕ Χρηματο-Πιστωτικού της ΛΑ.Ε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας