ΜΑΤ και χημικά στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

1572
ΜΑΤ

Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά για να απωθήσουν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που “πολιορκούν” από νωρίς το πρωί το υπουργείο

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η ΑΔΕΔΥ. Λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους εργαζόμενους που από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δεν παρέστη στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ορίσει ο ίδιος, με την ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, χωρίς καμία δικαιολογία!!!

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Τσακαλώτος και η κυβέρνηση αντιμετώπισαν με ΜΑΤ, βία και χημικά τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018.

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν θα μπορεί να κρύβεται για πολύ και ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ θα αναγκαστεί να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν υψώσει πανό στην είσοδο του υπουργείου στο οποίο αναγράφεται: «κατω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Ακόμη έχουν τοποθετήσει καλάθια με αβγά τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια».

Σε ένα πανό εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια τύπου «Τσιπροξίλ», ενώ σε ένα άλλο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να κάθεται στην «καρέκλα εξουσίας» την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «υπουργείο φτώχειας και ανέχειας».

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν: Διασφάλιση – Επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Ένταξη στα ΒΑΕ και Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγο μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν βλήτα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και τοποθέτησαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται η φράση: «δεν τρώμε κουτόχορτο».

Να σημειωθεί πως και την περασμένη εβδομάδα εργαζόμενοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το αίτημα τους ωστόσο τότε δεν είχε γίνει δεκτό με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι τελικά τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Oι διαδηλωτές πέταξαν αβγά στους αστυνομικούς
ΠΟΕΔΗΝ χημικά
hv_fhg
spane rola
poedin-4
poedin-1
poedin-2
poedin-3
Στο υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας