ΜΑΤ και δακρυγόνα ενάντια στο μέγα πλήθος της Πλατείας Συντάγματος

4443
ματ

Η κυβέρνηση, δια ανύπαρκτον αφορμή, έδωσε με τον Τόσκα «προαναγγελθείσα» εντολή στα ΜΑΤ, μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», να εξαπολύσουν τυφλό χημικό πόλεμο δακρυγόνων ενάντια στον κόσμο με στόχο την διάλυσή του.
Η κυβέρνηση, προφανώς, έτρεμε την ειρηνική εξέλιξη της μεγαλειώδους κοσμοσυρροής, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά αμείωτη στο Σύνταγμα.
Ο κόσμος στο Σύνταγμα, όμως, μπορεί να υποχώρησε αλλά ο περισσότερος αρνήθηκε πεισματικά να φύγει από τον χώρο και με την επιμονή κάποιων πρωτοπόρων, μεταξύ των οποίων όσοι/-ες κρατούσαν το μεγάλο πανό της ΛΑ.Ε, επέστρεψε σε σημαντικό βαθμό στο Σύνταγμα και εξακολούθησε μέχρι αργά το βράδυ να διαδηλώνει.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Ένα νέο κίνημα μόλις γεννιέται.
ΜΑΤ και δακρυγόνα 02

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Κυβέρνηση των ΜΑΤ και χημικού πολέμου

Στο μεγάλο αγωνιστικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, μπροστά στην εξέδρα της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Σύνταγμα, συμμετείχε ο Παν. Λαφαζάνης και όλα τα πρώτα στελέχη της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαιρέτισε «την συγκλονιστική αγωνιστική παρουσία των πολιτών στο Σύνταγμα» και κατήγγειλε «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσε αναίτια στους ειρηνικούς διαδηλωτές».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο κυβέρνηση δύο απάνθρωπων μνημονίων και μιας μνημονιακής χούντας, αλλά είναι πλέον και κυβέρνηση των ΜΑΤ και των δακρυγόνων. Κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Κυβέρνηση θεσμικού παρακράτους και παρασυντάγματος. Είναι μια κυβέρνηση που τελειώνει και μαζί της πρέπει να τελειώνει όλος ο εφιάλτης του μνημονιακού μπλοκ.

Οι τρεις νέοι της ΛΑ.Ε με τα τρυκ που πέταξαν στο σικέ παιχνίδι της Ολομέλειας της Βουλής, έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε μια Βουλή που η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ την έχουν διασύρει και εξευτελίσει και την έχουν καταντήσει να λειτουργεί παρασυνταγματικά για να ψηφίζει μνημόνια, που καταδικάζουν στην ανεργία και την ξενιτιά τη νεολαία μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας