Μασάει τα λόγια του για Ελλάδα-Κύπρο ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπ. Μπορίσοφ

1098
λόγια

Την ώρα που στην Αθήνα εκβάλουν ιαχές θριάμβου (!) για την στήριξη της Ε.Ε, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αποκάλυψε κάτι που μάλλον έχει δόσεις αλήθειας, πως “όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ ήπια για την Τουρκία και εκθείασαν τη γεωστρατηγική της θέση“!

Οι δηλώσεις Μπορίσοφ που προκάλεσαν αίσθηση

«Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων – το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς τη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά», τόνισε ο Μπ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε ότι «είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Χαμήλωσε τους τόνους ο Μητσοτάκης

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους, τονίζοντας πως το θέμα….χάθηκε στην μετάφραση, καθώς ο Μπορίσοφ στήριξε ανεπιφύλακτα την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα μέσα στο συμβούλιο της Συνόδου Κορυφής.

Η συσχέτιση με τον αγωγό

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι η στάση του Μπ. Μπορίσοφ δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι η Βουλγαρία θα είναι η χώρα από την οποία σε συνέχεια του Turkish Stream  θα διέλθει ο αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο και κατεύθυνση την Ευρώπη, τον οποίο εγκατέλειψε, υποκύπτοντας στις αντιρωσικές πιέσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τη Συμφωνία Λαφαζάνη-Novac να περάσει από το ελληνικό έδαφος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας