Μακελειό!

5223
πολάκης

Μακελειό!
georgopalis-real
Μας εξαθλιώνουν και μας δουλεύουν! Ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη για τους αριθμούς που ακολουθούν, αλλά ενίοτε μόνο έτσι μπορεί να μιληθεί η γλώσσα της αλήθειας.
Τα σενάρια στο Eurogroup – για τις συνεδριάσεις του οποίου πανηγυρίζει η κυβέρνηση- προβλέπουν πλεονάσματα3,5% στην (α) περίπτωση για 3 χρόνια, στην (β) για 5 χρόνια και στην (γ) για 10 χρόνια και αμέσως μετά διαρκή πλεονάσματα περίπου 2% για όλα τα έτη μέχρι το 2060.
Δεδομένου, αφενός ότι τα πλεονάσματα του 3,5% και του 2% με τα σημερινά δεδομένα ισούνται κατ’ έτος με 6,5 δις και 3,6 δις, αντίστοιχα, αφετέρου ότι όπου ακούς πλεονάσματα εξυπακούονται αντίστοιχα «μέτρα», αυτό (σύμφωνα, πάντα, με τα σενάρια που οι ίδιοι διοχετεύουν) μέχρι το 2060 ανά περίπτωση σημαίνει: α) μέτρα 163 δις, β) μέτρα 169 δις, γ) 183 δις.
Όμως, μας λένε, ότι το αντίδωρο θα είναι «κούρεμα» χρέους κατά 45 δις… Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι είναι μεγαλύτερο σε αυτή τη ζωή: Το 45 ή το 163, το 169 και το 183. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι κοροϊδία είναι να σου «χαρίζουν» περίπου 1 δις το χρόνο για σαράντα χρόνια, αλλά να σου παίρνουν με την μορφή των πλεονασμάτων από 3 έως 7 φορές περισσότερα κάθε χρόνο για σαράντα χρόνια !
Κι ο καθένας μπορεί να καταλάβει: Αν τους αφήσουμε να φέρουν σε πέρας και αυτό το σχέδιο, τότε ό,τι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα θα μοιάζει «παιδική χαρά» μπροστά στο μακελειό που θα ακολουθήσει.
Πηγή: Εφημερίδα Real News 11/12/2016
Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Γεωργοπάλη (Real.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας