Μακελειό στη Φλόριντα: Μαθητές ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην οπλοκατοχή

1446
φλόριντα

Μεγάλη συγκέντρωση από τους συμμαθητές και τους γονείς των 17 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενός 19χρονου διαταραγμένου ακροδεξιού
Οι νέοι του Πάρκλαντ κατέκλυσαν σήμερα κατά δεκάδες την πρωτεύουσα της Φλόριντας Ταλαχάσι, σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στο Λύκειό τους την περασμένη εβδομάδα.
Οι μαθητές μετέβησαν με λεωφορεία στο Ταλαχάσι. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Ρέιτσελ Κατάνια, που φορούσε μια μπλούζα με το έμβλημα του σχολείου της. Σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μικρή Αμερικανίδα διαβεβαίωσε ότι το κίνημα κατά της οπλοκατοχής είναι αρραγές.
Το κίνημα «δεν θα αποδυναμωθεί, όχι αυτήν τη φορά. Θα υπάρξει αλλαγή» είπε η Ρέιτσελ.
Οι νεαροί Αμερικανοί οργανώνουν μια μεγάλη συγκέντρωση την 24η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, όπου σήμερα νωρίς το πρωί έλαβε χώρα μια αυθόρμητη διαδήλωση. Κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν μπροστά από πολλά σχολικά συγκροτήματα σε κάθε γωνιά της χώρας σήμερα, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα.
«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή, πρέπει η Αμερική να είναι πιο ασφαλής» συμπλήρωσε η μαθήτρια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αναμένεται να κάνει δεκτούς αργότερα σήμερα οικογένειες θυμάτων ενόπλων επιθέσεων όπως και μαθητές Λυκείου.
Οι μαθητές είχαν διάλογο με διάφορους βουλευτές του κοινοβουλίου της Φλόριντα. Ο πρόεδρος Joe Negron, όταν ρωτήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, δεν απάντησε ευθέως, λέγοντας πως «είναι ένα ζήτημα που συζητάμε».
Ένας άλλος βουλευτής, είπε στους μαθητές ότι η πρότασή του είναι να ανέβει το ηλικιακό όριο από τα 18 που είναι σήμερα, στα 21. Στο σημείο αυτό, οι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και σε άλλα σχολεία, με χαρακτηριστικό το Florida’s Coral Springs High School, οι μαθητές του οποίου σχημάτισαν μία καρδιά στο γήπεδο του ράγκμπι, ζητώντας ειρήνη και μέτρα για την οπλοκατοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας