Μακεδονικό

2033
μητσοτάκη

Σε μια περίοδο που η επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα, γίνεται κάθε μέρα και πιο προκλητική και επικίνδυνη, η Ελληνική Κυβέρνηση, τα συστημικά κόμματα και τα επίσης συστημικά Μ.Μ.Ε. έχουν καταληφθεί από πρεμούρα, για την εντός εξαμήνου λύση του Μακεδονικού, που εκκρεμεί εδώ και ¼ του αιώνα.

Γιατί αυτή η πρεμούρα και ποιοι στην πραγματικότητα επείγονται για τη λύση του προβλήματος;

Για ποιους σε τελευταία ανάλυση τρέχει και δεν προφταίνει η Κυβέρνηση;

Γιατί η Κυβέρνηση επενδύει τώρα όλες τις δυνάμεις της στο «Μακεδονικό» και όχι στην αντιμετώπιση των ωμών απειλών της Άγκυρας, που καθημερινά αμφισβητεί έμπρακτα την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα; Ως και την Κάλυμνο ονόμασε προ ημερών «κατεχόμενο από τον ελληνικό στρατό τουρκικό νησί», ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας, και κάλεσε τον Ερντογάν να στείλει στρατό να το ελευθερώσει, όπως ο Ετσεβίτ έστειλε στρατό και «ελευθέρωσε» τη Βόρεια Κύπρο»!

Πού είναι τα διαβήματα της Κυβέρνησης προς την υποτιθέμενη Συμμαχία, το ΝΑΤΟ και την υποτιθέμενη επίσης «συμπολιτεία μας», Ε.Ε.;

Αντίθετα, το ελληνικό ΥΠΕΞ, ξημεροβραδιάζεται στην αναζήτηση «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κ.λπ., κ.λπ.» για τη FYROM.

Ας δούμε, λοιπόν, την πραγματικότητα, χωρίς πολλές αναλύσεις, γιατί τα πράγματα μιλούν από μόνα τους:

 1. Η FYROM κατέχει κεντρική γεωπολιτική θέση στα Βαλκάνια.

 2. Η σύνθεση του πληθυσμού της, Σλάβοι, στην πλειονότητα, Αλβανοί σε μεγάλο ποσοστό, Βλαχόφωνοι Έλληνες, Βούλγαροι κ.ά. δημιουργούν συνθήκες ασταθούς ισορροπίας, για το καθεστώς τους, με δεδομένο πάντοτε το όραμα των Αλβανών εθνικιστών για τη «Μεγάλη Αλβανία». Γι’ αυτό επείγεται να τεθεί υπό την ασπίδα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
 3. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη σταθερότητα της Χώρας αυτής. Τυχόν αποσταθεροποίησή της, μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.
 4. Τα γεωπολιτικά στρατηγικά συμφέροντα στα Βαλκάνια, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας και γενικότερα της Ε.Ε., είναι προφανή.
 5. Μετά την κατάρρευση του Ανατολικού (σοβιετικού) μπλοκ, στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι, η αλλαγή συνόρων και η μπακλαβαδοποίηση Κρατών για τη δημιουργία Προτεκτοράτων. Παραδείγματα; Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Κόσοβο. Η διάλυση του Ιράκ και η τριχοτόμησή του. Η διάλυση της Λιβύης και η τριχοτόμησή της επίσης. Ο επερχόμενος διαμελισμός της Συρίας… Τα σχέδια Ανάν για την Κύπρο…!
 6. Πρωταρχικός στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και συνακόλουθα της Ε.Ε., προκειμένου να επεκτείνουν την κυριαρχία τους παντού, είναι η άμβλυνση ή και η εξουδετέρωση της επιρροής της Ρωσίας, με τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και την πανίσχυρη πυρηνική μηχανή της.
 7. Ειδικά για τη FYROM, Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. υπερεπείγονται να την εντάξουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τόσο για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητά της, όσο και κυρίως για να ξεπετάξουν τη Ρωσία από την περιοχή των Βαλκανίων! Αυτό είναι που καίει «συμμάχους» και εταίρους!

 8. Εμπόδιο στα σχέδιά τους η Ελλάδα, που εξαιτίας της, με το veto, το 2008 στο Βουκουρέστι, καθυστέρησαν δέκα, ολόκληρα, χρόνια, στην προώθηση των σχεδίων τους.

 9. Ο Τραμπ, στην πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, θα του ξεκαθάρισε: Δεν πάει άλλο. Θέλω τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Το veto του Βουκουρεστίου, δεν πρέπει να επαναληφθεί τον Ιούλιο, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες. Η Ρωσία πρέπει να πάρει πόδι από την περιοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι «εταίροι» στην Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία.

 10. Η «πρώτη φορά Αριστερά» συναγωνιζόμενη, σε υποτέλεια, την «πολλές φορές Δεξιά» τρέχει τώρα, ώστε να ικανοποιήσει τον αφέντη!

Με αυτά τα δεδομένα η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε:

 1. Να απευθυνθεί σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με ξεκάθαρη θέση:

α) Έχουμε στα Ανατολικά σύνορά μας την Τουρκία, που έμπρακτα και καθημερινά αμφισβητεί και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Συνθήκες, και εσείς την ανέχεστε. Δώστε μας εγγυήσεις για τα σύνορά μας.

β) Η FYROM, στο Σύνταγμά της, στα Σχολικά Βιβλία και στην όλη Γραμματεία της, ισχυρίζεται ότι το μεγάλο μέρος της «Μακεδονίας» είναι «υπό ελληνική κατοχή» και «θα επιδιώξει να το απελευθερώσει»!

γ) Δεν μπορούμε να την αναγνωρίσουμε ως Μακεδονία, πρώτον γιατί ουδέποτε υπήρξε έθνος Μακεδόνων, όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της FYROM, και δεύτερον, γιατί θα δώσουμε το πρόσχημα-δυνατότητα, σε όποιον θα θελήσει, κάποια στιγμή, για τα δικά του συμφέροντα, να προκαλέσει έκρηξη στην περιοχή. Το «άνω, κάτω, βόρεια, νότια, νέα, παλαιά κ.ο.κ. Μακεδονία», θέτει αυτονόητα το θέμα -φιτίλι έκρηξης­- για ενιαία Μακεδονία. Φυσικά τέτοιο θέμα δεν θα μπορεί να θέσει το κρατίδιο αυτό. Οι πάτρωνές του όμως, ανά πάσα στιγμή, αν θα τους χρειάζεται.

2. Οι σημερινοί «Μακεδόνες» είναι Σλάβοι, όπως είχε πει και ο πρώην πρόεδρός τους, Κίρο Γκλιγκόροφ, και δεν έχουν σχέση με απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, επειδή, εδώ και 1.300 περίπου, χρόνια κατοικούν σε περιοχές της Μακεδονίας, του Φιλίππου, ας λέγονται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν έθνος Μακεδόνων, ούτε η γλώσσα τους, είναι μακεδονική γλώσσα. Ποιο αρχαιολογικό εύρημα, είναι γραμμένο στη «γλώσσα» τους; Απολύτως κανένα. Όλα είναι στην ελληνική, γιατί η Μακεδονία, ήταν μέρος της Ελλάδας.

Συμπερασματικά:

Η Κυβέρνηση τρέχει αυτή τη στιγμή, για ένα πρόβλημα, που είναι και δικό μας, αλλά κυρίως είναι των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Η Κυβέρνηση έπρεπε να τρέχει για τα ανατολικά μας σύνορα και την Κύπρο.

Μόνο μετά την έμπρακτη αποκήρυξη του αλυτρωτισμού της FYROM μπορεί να αναζητηθεί λύση του ονόματος.

Πηγή: Εφημερίδα ”Χριστιανική Δημοκρατία”

*Ορισμένες θέσεις του κειμένου εκφράζουν αυτονόητα τον υπογράφοντα και όχι κατ’ ανάγκη της θέσεις τις Iskra.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας