Μαζική-αγωνιστική προεκλογική συγκέντρωση ΛΑ.Ε.-Λαφαζάνης: Αυτή τη χώρα πρέπει να την αλλάξουμε!

3200
μαζική

Σε κλίμα αγωνιστικότητας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με το πλήθος των συγκεντρωμένων να έχει κατακλύσει την οδό Πανεπιστημίου, από το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέχρι την Ακαδημία. 

Η συγκέντρωση της ΛΑ.Ε έστειλε μήνυμα αγωνιστικής επιμονής στο ΟΧΙ της Αντίστασης και της αξιοπρέπειας, και τη διαβεβαίωση της συνέχισης των αγώνων για την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και την ανατροπή της πολιτικής της κοινωνικής καταστροφής που υπηρετούν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής της Ανυπότακτης Αττικής, Μαριάνα Τσίχλη, και η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα, Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση, που κάλεσαν σε συστράτευση στη μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην Περιφέρεια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κεντρικός ομιλητής, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης χαιρέτισε στην αρχή της ομιλίας του με σεβασμό τον μεγαλύτερο εν ζωή αντιστασιακό της Ελλάδας και της Ευρώπης, τον Μανώλη Γλέζο, όπως χαιρέτισε και την παρουσία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην εκδήλωση, με τα αθάνατα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη
και ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Παν. Λαφαζάνης στη συνέχεια εξήρε το έργο του ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε Νίκου Χουντή και ζήτησε από τον λαό να ενισχύσει την ΛΑ.Ε για να μπορέσει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει αυτό το έργο.

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ντροπή» να μιλάει ο Τσίπρας για «κυβέρνηση των πολλών», όταν ήταν αυτός που το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος των πολλών το μετέτρεψε σε ΝΑΙ των λίγων, της ολιγαρχίας, των Βρυξελλών, του ευρώ, της γερμανικής Ευρώπης και της Ευρώπης του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Δεν είναι «κυβέρνηση των πολλών» αυτή που αφαίρεσε 8 δισ. από τους συνταξιούχους, έκοψε το ΕΚΑΣ από τους εξαθλιωμένους γέροντες, επιτρέπει να πληρώνεται το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με 300 ευρώ καθαρά, ενώ 6 στις 10 θέσεις εργασίας να είναι θέσεις «ευέλικτης» εργασίας και εργασιακού δουλεμπορίου.

Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η Ν.Δ. του Μητσοτάκη είναι παρατάξεις της διαπλοκής, της ολιγαρχίας, της μνημονιοκρατίας και της γερμανο-αμερικανοκρατίας, του αυταρχισμού και της κατάργησης σχεδόν κάθε ίχνους δημοκρατίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «στη μνημονιακή και δήθεν “μεταμνημονιακή” Ελλάδα των Τσίπρα και Μητσοτάκη απαγορεύεται να είσαι νέος και νέα. Με Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία από τη νεότητα. Γιατί αν είσαι νέος, είτε θα είσαι άνεργος είτε θα δουλεύεις για 300 ευρώ δουλεμπόριο είτε θα πρέπει να μεταναστεύσεις για να επιβιώσεις. Δεν έχεις άλλη λύση.

Στην Ελλάδα τα γηρατειά πένονται και φυτοζωούν περιφερόμενα χωρίς ευρώ στην τσέπη, ενώ τα νιάτα παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς ή δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας χωρίς προοπτική. Μια χώρα με εξαθλιωμένους ηλικιωμένους και μεν τους νέους της στο 
εξωτερικό δεν έχει κανένα μέλλον.
Αυτή τη χώρα πρέπει να την αλλάξουμε».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή με εθνική νομισματική πολιτική, αμφισβήτηση και ρήξη με την Ε.Ε., βαθιά διαγραφή του δημόσιου χρέους και γενναίες ρυθμίσεις και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, για να μπορέσει να προστατεύσει στοιχειωδώς την οικονομία της, να προωθήσει μια άνοιξη δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, να αναζωογονήσει την παραγωγική της βάση, να δημιουργήσει νέες, πολλές πραγματικές θέσεις εργασίας και να προχωρήσει σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης, με βαθιά δημοκρατία, δικαιοσύνη και οικολογία».

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η ασφάλεια της Ελλάδας δεν προστατεύεται με την ευρωατλαντική θηλιά στην περιοχή μας, ούτε με Συμφωνίες τύπου Πρεσπών, που προκαλούν μείζονες κινδύνους και πολύ περισσότερο η εθνική μας ακεραιότητα έναντι των επιβουλών της Τουρκίας δεν κατοχυρώνεται με την δήθεν “προστασία” των ΗΠΑ και των
“γερακιών” του Ισραήλ, που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαπραγματευτικό χαρτί για έναν στρατηγικό τους συμβιβασμό με την Τουρκία.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη ηγεσία και όχι παραδομένη και ελεγχόμενη και μια πραγματικά πολυδιάστατη οικονομική, αμυντική και εξωτερική πολιτική. Αυτή είναι η πρόταση και η διεκδίκηση της ΛΑ.Ε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας