Μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων σε Ευρώπη και Αυστραλία κατά αναγκαστικών εμβολιασμών

586
Μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων σε Ευρώπη

Kινητοποιήσεις με μαζικότητα και παλμό όχι ενάντια στα εμβόλια κατά του Covid-19 αλλά στην έννοια της υποχρεωτικότητας συντάραξαν σήμερα την Ευρώπη.

Και γενικά εξαπλώνεται παγκοσμίως το κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του Covid με διαδηλώσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο από απλούς πολίτες κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και όχι κόμματα που θα επεδίωκαν να εκμεταλλευτούν για πολιτικά οφέλη τη χρονική συγκυρία και τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Τελευταία παραδείγματα μαζικότατων κινητοποιήσεων η Αυστραλία και η Αυστρία ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες χώρες.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (12/12/2021) σε ολόκληρη την Αυστραλία ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έναντι του Covid.

Εντυπωσιακές σε όγκο κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Στο Σίδνεϊ της Νέας Νότιας Ουαλίας, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στο Hyde Park πριν ξεκινήσουν μια πορεία μέσα στην πόλη.

«Σώστε τα παιδιά» φώναζαν οι διαδηλωτές αναφερόμενοι στην επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού για ηλικίες 5 – 11 ετών από τον Ιανουάριο 2022.

Οι διαδηλωτές έφτασαν τελικά στο Prince Alfred Park στο Surry Hills όπου συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση με μουσική και ομιλίες.

Κάποια στιγμή, το πλήθος χειροκρότησε δυνατά, με κάποιους να φωνάζουν «ελευθερία»

Στη Μελβούρνη της Βικτώριας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Κοινοβούλιο φωνάζοντας «ελεύθερη Βικτώρια».

Σε πανό, που κρατούσαν, αναγραφόταν «μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί και στις πόλεις Καμπέρα, Αδελαΐδα και Χόμπαρτ, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους όχι στα εμβόλια για τον Covid αλλά στην ιδέα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που στηρίζεται από την κυβέρνηση και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε πολλούς κλάδους.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βιέννη σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστρία, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εμβολιασμών για τον COVID-19 και του lockdown για τους μη εμβολιασμένους.

Περίπου 1.400 αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία για να επιβλέπουν τη εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε περίπου 44.000 άτομα, και ενώ παρόμοια διαδήλωση έλαβε χώρα στην αυστριακή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυροτεχνημάτων και παράβασης της απαίτησης για χρήση μάσκας

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε στην πλατεία Heldenplatz, δέχθηκαν επίσης επίθεση.

Στο πλήθος απευθύνθηκε ο Herbert Kickl,, ηγέτης του δεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία.

Σημείωσε ότι ο κόσμος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι «θα προκαλούνταν τέτοια ακραία καταστολή» από την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

Διαμαρτυρίες και σε άλλες πόλεις

Επίσης, περίπου 2.500 διαδήλωσαν κατά των περιορισμών στο Κλάγκενφουρτ, ενώ 150 άτομα διαδήλωσαν στο Λιντς.

Αντιμέτωπη με αυξανόμενες καθημερινές νέες μολύνσεις, η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown και ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο.

Η Αυστρία, η οποία έχει πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει αναφέρει 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας