Μαδούρο: ΗΠΑ – Κολομβία επιδιώκουν τη δολοφονία μου

765
μαδούρο

Την κυβέρνηση των ΗΠΑ καταγγέλλει ο Νικολάς Μαδούρο ότι επιδιώκει τη δολοφονία του, με «εντολοδόχο» την κυβέρνηση της Κολομβίας. “Ο θεός και ο λαός με προστετεύουν”, είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, καλώντας σε επαγρύπνηση την εργατική τάξη.

«Ο Λευκός Οίκος ανέθεσε στην Μπογκοτά τη δολοφονία του Μαδούρο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. «Για αυτό η αμερικανική και η κολομβιανή κυβέρνηση με αποκαλούν δικτάτορα, επειδή εναντίον ενός δικτάτορα όλα επιτρέπονται».

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ άφησαν πρόσφατα ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Τραμπ«όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι».

Ο Μαδούρο έχει ήδη καταγγείλει πως η Ουάσινγκτον βοήθησε εκείνους που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο οποίο είχαν προσαρμοστεί εκρηκτικές ύλες την 4η Αυγούστου στο Καράκας, ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον απερχόμενο τότε πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ότι ήταν συνυπεύθυνος για αυτή την ενέργεια.

Στις χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι «ο θεός και ο λαός με προστατεύουν» και πρόσθεσε ότι εάν ο ίδιος «πάθει κάτι», η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί και να κηρύξει γενική απεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας