Μέρκελ: Η «δολοφόνος» στον τόπο εγκλήματος, μέρα φασιστικής εισβολής στην Ελλάδα

813
Η «δολοφόνος» στον τόπο εγκλήματος

Σήμερα απόγευμα προς βράδυ, ανήμερα της επετείου για την 28η Οκτωβρίου, έρχεται στην Ελλάδα η Α.Μέρκελ σε μία συμβολική επίσκεψη, ίσως για να θυμίσει στους Έλληνες ότι κέρδισαν τον πόλεμο κατά της Γερμανίας και της Ιταλίας, του ναζιστο-φασιστικού άξονα του Β’ΠΠ, αλλά έχασαν την ειρήνη από τους επιγόνους του.

Θα πρόκειται για την τελευταία «επιθεώρηση» του ελληνικού πολιτικού συστήματος -λίγο πριν την αποχώρησή της από την καγκελαρία- που η ίδια δημιούργησε με την σειρά των νεοκατοχικών Μνημονίων, τα οποία ξεπήδησαν μέσα από τις στάχτες της Μεταπολίτευσης που τελείωσε με «πάταγο» το 2010.

Σε 11 χρόνια από την πολιτική «μήτρα» της Α.Μέρκελ βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Α.Σαμαράς, ο Ε.Βενιζέλος, o Α.Τσίπρας και εν τέλει ο Κ.Μητσοτάκης, οι πρωταγωνιστές της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, πέθαναν ή αυτοκτόνησαν ως απόρροια της πολιτικής που επέβαλε η Α.Μέρκελ, η χώρα δημοσιονομικά βρέθηκε στα επίπεδα του 1897 όταν της επιβλήθηκε το πρώτο Μνημόνιο της ιστορίας της και φόρεσε τις αλυσίδες της «σκλαβιάς του χρεωμένου» μέχρι το σωτήριον έτος 2115 μ.Χ. (99 χρόνια θα διαρκέσει η εκχώρηση στους δανειστές των εσόδων ακόμα και των εισιτηρίων των αρχαιολογικών μνημείων).

Η ίδια η Α.Μέρκελ, ίσως για να κατευνάσει της Ερινύες της, λίγο πριν την αποχώρησή της από την καγκελαρία παραδέχθηκε εν τέλει ότι  «Η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα της ως καγκελάριος ήταν όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα».

Και μπορεί στα πολιτικά «στερνά» της αυτή η δήλωση να είναι η αναγνώριση των δεινών άνευ αιτίας (η οικονομική κατάσταση ήταν πέντε φορές καλύτερη το 2010 από αυτή που είναι σήμερα) αλλά πλέον είναι «αργά για δάκρυα» για την Ελλάδα που επέστρεψε στα μεταπολεμικά χρόνια, όταν η πρώτη γερμανική κατοχή του 1941-1944 της είχε προκαλέσει ανάλογη καταστροφή.

Το «κερασάκι στην τούρτα», ήταν η ανάληψη από τη Γερμανία του ρόλου των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά στην περσινή τουρκική εισβολή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με την τριών μηνών ανενόχλητη παρουσία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis και των άλλων τουρκικών πλοίων.

«Βιαστής» και «βιασμένος» στο ίδιο δωμάτιο «για να τα βρουν»: «Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες και διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Διότι είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού» δήλωσε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έτσι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας