«Λύσσαξαν» στην Άγκυρα απέναντι σε ορισμένες αλήθειες Ν.Δένδια στην Τουρκία

573
στην Άγκυρα απέναντι σε ορισμένες αλήθειες

Ξεστόμισε μερικές αλήθειες ο Νίκος Δένδιας μέσα στην Άγκυρα πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η στάση Δένδια στην Άγκυρα μάλλον θα πρέπει να ήταν αποτέλεσμα κάποιας συνεννόησης με τον Κυρ. Μητσοτάκη, με ερώτημα όμως  αν επιδιώκειτο η «σύγκρουση» με Τσαβούσογλου να πάρει τέτοια έκταση.

Το «τόλμημα» του Νίκου Δένδια, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους στην Αθήνα, ήταν μάλλον απόρροια δύο πραγμάτων.

Πρώτον: Υπήρξε απόρροια της λαθεμένης κυβερνητικής επιλογής να επισκεφθεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ την Άγκυρα σε μια ώρα όπου ο Ερντογάν είχε εξαπολύσει μια έξαλλη επίθεση με απειλές επέμβασης σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου, ενώ το “Μπαρμπαρός” κινείτο αυθαίρετα 7 μίλια έξω από τη Λέσβο.

Δεύτερον: Υπήρξε απόρροια του γεγονότος ότι η κυβέρνηση αισθανόταν έντονα πιεσμένη τόσο από τις πρόσφατες τοποθετήσεις  Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά όσο και από τις ογκούμενες εσωκομματικές και εσωτερικές αντιδράσεις απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική της, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διερευνούν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μετά την «πρωτοφανή» ένταση στην Άγκυρα, αποτελεί ερώτημα η συνέχεια και η τροπή που θα πάρουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, όταν προφανώς είναι εμφανέστατη η αποτυχία της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής κατευνασμού της Άγκυρας, ενώ η τελευταία είναι ολοφάνερο ότι τελεί σε κατάσταση νευρικότητας και σπασμωδικών κινήσεων.

Κ.Β

Επίθεση στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας τον Νίκο Δένδια για «ασέβεια», «μισαλλοδοξία» και «φανατισμό», στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου στην Άγκυρα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσελίκ ανέφερε πως «η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδος διπλωματίας», αναφερόμενος έμμεσα στον Νίκο Δένδια.

«Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου περιπλανάται ο φανατισμός» πρόσθεσε, κουνώντας το δάχτυλο στην ελληνική πλευρά, η οποία απάντησε στις προκλητικές αναφορές και τα ανυπόστατα επιχειρήματα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας