Λυσσάξανε για τον Γεωργίου στις Βρυξέλλες

1752
διαστροφές
Οι δανειστές όπως φαίνεται έχουν ενστερνιστεί για τα καλά την παροιμία που λέει “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” για αυτό και το μήνυμα τους είναι σαφές: Οι άνθρωποί τους είναι υπεράνω των ελληνικών νόμων. Τους επιτρέπονται τα πάντα και δεν λογοδοτούν για τίποτα.
Λυτοί και δεμένοι έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα για το δίκιο του “έντιμου στατιστικολόγου” Ανδρέα Γεωργίου. Ακούγοντας όλους αυτούς, από την εκπρόσωπο του γνωστού “φίλου της Ελλάδας” Πιέρ Μοσκοβισί μέχρι τους “ρεπόρτερ” και τους “σχολιαστές” διαφόρων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, σου δημιουργείται η εντύπωση ότι όπου να ΄ναι έρχεται και η συντέλεια του κόσμου, κι αν όχι η κανονική οπωσδήποτε η… στατιστική.
Κάποιος από αυτούς μάλιστα, ένας “ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης”, μιλώντας στους Financial Times δήλωσε ότι “δεν είναι βέβαιο πως η υπόθεση θα προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να απειληθεί η οικονομική διάσωση της Ελλάδας, αλλά η γενική θέση θα είναι η ισχυρή στήριξη για τον Γεωργίου”. Ο… “ανώτερος διπλωμάτης” βέβαια, που φρονίμως ποιών κράτησε την ανωνυμία του ώστε να μην είναι δυνατόν να δεχτεί κριτικές για τα δικά του πεπραγμένα, δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει και σε εμάς τους πληβείους από πού κι ως πού η καταδίκη ενός τεχνοκράτη μπορεί και να επηρέαζε την όποια “διάσωση”.
Γιατί τα πράγματα, όσο κι αν προσπαθεί το ιερατείο των Βρυξελλών να τα μπουρδουκλώσει, είναι σαφή: οι διάφοροι Γεωργίου, επικεφαλής ανεξάρτητων (από τις κυβερνήσεις αλλά όχι από τις Βρυξέλλες) αρχών, ή στελέχη των διαφόρων Γραμματειών, Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο των κυβερνήσεων της Ελλάδας, δεν μπορεί να κινούνται εκτός των νόμων και των κανονισμών που ισχύουν στη χώρα μας.
Δεν μπορεί δηλαδή, όσο κι αν πολιτικά είναι υπόλογοι -επί της ουσίας- στο ΔΝΤ ή τους άλλους δανειστές, να λειτουργούν πέραν και υπεράνω των νόμων. Κι όταν συλλαμβάνονται να πράττουν αυτό ακριβώς, είναι λογικό να παραπέμπονται σε δίκη και πότε πότε να καταδικάζονται -παρά τις πιέσεις- έστω και συμβολικά.
Οι εκπρόσωποι των Βρυξελλών δηλαδή -όσο κι αν δεν το λένε ανοιχτά- αυτό που εννοούν είναι ότι οι νόμοι δεν ισχύουν για αυτούς και τους παρατρεχάμενούς τους και ότι η ασυλία όλων όσων έχουν σχέση με τους δανειστές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανεξαρτήτως των όποιων πιθανώς νομικά κολάσιμων ενεργειών τους. Με άλλα λόγια, όλοι όσοι στελεχώνουν τους μηχανισμούς των δανειστών και της επιτροπείας, είναι υπόλογοι μόνο στις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο.
Και επειδή το μήνυμα των τροϊκανών είναι απολύτως σαφές η σιωπή των πολιτικά “αρμόδιων” είναι κραυγαλέα. Και του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή που άλλη μια φορά καταπίνει την κάμηλο παριστάνοντας ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα αλλά και των λαλίστατων “υπερασπιστών της ελληνικής δικαιοσύνης” στη Νέα Δημοκρατία, από τον Ν. Δένδια μέχρι τον Α. Γεωργιάδη που κατάπιαν την γλώσσα τους.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος
Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας