Λιβύη: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο Μιτίγκα-Απώλειες Τούρκων στρατιωτών και μισθοφόρων

2945
αεροδρόμιο
Λόγω των νέων βομβαρδισμών, από την πολεμική αεροπορία του Χαλίφα Χαφτάρ εναντίον τουρκικών δυνάμεων και μισθοφόρων τζιχαντιστών, οι αρχές εκκένωσαν όλα τα κτίρια του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτικών γραφείων που στεγάζονται στην περιφέρειά του.

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα, το μοναδικό που λειτουργεί στην Τρίπολη, έκλεισε και πάλι σήμερα και όλοι οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν αφού δέχτηκε ξανά επίθεση με ρουκέτες, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές τουλάχιστον ένα αεροσκάφος, σύμφωνα με πηγές της λιβυκής πολιτικής αεροπορίας.

Όπως είναι γνωστό μέσω πτήσεων πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο προσγειώνονται μισθοφόροι-τζιχαντιστές  που έρχονται από τη Συρία και από άλλες χώρες στη Λιβύη, οι οποίοι στρατολογούνται από την Τουρκία.

Οι δυνάμεις της “Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας” του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, που εδρεύει στην Τρίπολη, κατηγόρησαν για την επίθεση αυτή τους άνδρες του στρατάρχη Χαλίφα  Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

«Μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό του Μιτίγκα, όλες οι πτήσεις γίνονται από το διεθνές αεροδρόμιο της Μισράτα», που απέχει 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Μοχάμαντ Γκνέουα, ο εκπρόσωπος της Libyan Airlines.

Η εταιρεία αυτή, που εκτελεί πτήσεις προς την Τυνησία και την Τουρκία, δεν ανέφερε ζημιές στα αεροσκάφη της. Η Buraq Air, μια μικρή αεροπορική εταιρεία που διαθέτει μόνο δύο αεροσκάφη, έκανε λόγο για ζημιές σε ένα από αυτά από θραύσματα οβίδων.

«Επειδή το δεύτερο αεροπλάνο συντηρείται, η εταιρεία αναγκάζεται να διακόψει προσωρινά όλες τις πτήσεις της», είπε ένας εκπρόσωπός της, εξηγώντας ότι οι επιβάτες της θα εξυπηρετηθούν από άλλες εταιρείες.

Λόγω των νέων βομβαρδισμών, οι αρχές εκκένωσαν όλα τα κτίρια του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτικών γραφείων που στεγάζονται στην περιφέρειά του. Μέχρι νεωτέρας όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο της Μισράτα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν σφορδρές επιθέσεις κατά της αεροπορικής βάσης του αεροδρομίου Μιτίγκα, καθώς τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κινούνταν πάνω από τις χερσαίες δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση από τις επιθέσεις προκλήθηκαν μεγάλες ανθρώπινες και υλικές απώλειες στις τάξεις του Τούρκων στρατιωτών και μισθοφόρων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας