Αστυνομικός κλοιός, σαρωτικοί έλεγχοι αστυνομίας, αθρόες προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη

664
Σαρωτικοί έλεγχοι αστυνομίας και στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιώντας σαρωτικούς ελέγχους.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου από φοιτητές, μαθητές και μελη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δεν πραγματοποιήθηκε. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλο το κέντρο της πόλης ενώ πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε άτομα που περπατούν ανά δυάδες ή τριάδες.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 12:00, στην πλατεία Αριστοτέλους με την παραλιακή λεωφόρο Νίκης σταμάτησαν νεαρά άτομα που είχαν αποστείλει μήνυμα 6 στο 13033 και κατά τον έλεγχο βρέθηκε πανό στο σάκο ενός ατόμου.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ενώ σαρωτικοί είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη την πόλη.

Στο μεταξύ, πριν λίγο στην οδό λεωφόρο Στρατού στο ύψος του γαλλικού ινστιτούτου ομάδα μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς βγήκε από παρακείμενο δρόμο αιφνιδιαστικά και φώναξε συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγοροπουλου και κατά της Αστυνομίας. Άμεσα, εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Το ίδιο περιστατικό σημειώθηκε και στην παραλία στις ομπρέλες Ζογγολοπούλου ενώ να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις αυτές σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συναθροίσεις τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων απαγορεύονται στο σύνολο της επικράτειας λόγω κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση ξεκινά στις 05:00 και θα τερματιστεί στις 24:00 της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Βασική πηγή: Sputnik

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας