Λιβύη:Μεγάλη παρέλαση δυνάμεων Χ.Χαφτάρ στα 7 χρόνια της μάχης της Βεγγάζης

581
στα 7 χρόνια της μάχης της Βεγγάζης

Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ετοιμάζει σήμερα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), παρουσία του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στην επέτειο 7 χρόνων της μάχης της Βεγγάζης, όπου οι δυνάμεις του LNA κατέλαβαν την πόλη που βρίσκονταν στα χέρια του ISIS. 

Μέχρι στιγμής στα βίντεο από τις ετοιμασίες έχουν γίνει ορατά: αεροσκάφη Mig-21, πύραυλοι Scud, ελικόπτερα Mi-35, άρματα μάχης T-55,  ΤΟΜΠ και δυνάμεις πυροβολικού.

Αυτή η παρέλαση έχει πολύ διαφορετική σημειολογία από τις παρελάσεις στην Ευρώπη, καθώς αποτελεί μία έμπρακτη επίδειξη δύναμης του ΕΘνικού Στρατού της Λιβύης και στέλνει μύνημα στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ποιος διαθέτει τις ισχυρότερες δυνάμεις στη χώρα. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας σήμερα έκοψε το ρεύμα στη δυτική Λιβύη, που βρίσκεται υπό τον de facto έλεγχό της, ώστε οι πολίτες να μη δουν τις δυνάμεις του Χαφτάρ. 

Μάλιστα, το μέλος του προεδρικού Συμβουλίου Αμπντουλάχ Αλ Λαφί που βρέθηκε στην Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπέγραψε ως «Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων», θέλοντας να υποβαθμίσει τον Χαφτάρ. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας