Ληστείας συνέχεια: έρχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

609
νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Μαρτύριο τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά. Βροχή οι ανατιμήσεις στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και στα πιο βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ -0,33% συνεπάγεται η υποχρέωσή της, ύστερα από υπόδειξη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να συμπλεύσει με τους εναλλακτικούς παρόχους, υιοθετώντας την ίδια ρήτρα.

Έτσι, από τις 5 Αυγούστου καταργείται η ρήτρα CO2 που έχει σήμερα στα παραδοσιακά τιμολόγιά της η ΔEΗ και θα ισχύει πλέον η Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας, η οποία θα είναι διαρκώς ενεργοποιημένη και θα υπόκειται στις διακυμάνσεις των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα τιμολόγια των εναλλακτικών προμηθευτών από την έναρξη λειτουργίας του target model, πέρσι τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η ΡΑΕ ζήτησε από τη ΔEΗ την κατάργηση της ρήτρας CO2 για λόγους ομοιομορφίας όλων των τιμολογίων ηλεκτρισμού της λιανικής αγοράς και για να υπάρχει δυνατότητα πραγματικής σύγκρισης, ενόψει του νέου εργαλείου που ετοιμάζει ο Ρυθμιστής. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το εργαλείο των παραπόνων που θα μπορεί να υποβάλει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, τα οποία αυτόματα θα διοχετεύονται στον προμηθευτή που αφορούν.

Στη συνέχεια η Αρχή θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της ικανοποίησής τους ή όχι, ποσοτικοποιώντας ταυτόχρονα ανά μήνα τα παράπονα ανά προμηθευτή. Η δημόσια διαβούλευση για το νέο αυτό εργαλείο θα βγει στον αέρα στις 22 Ιουνίου και θα κληθούν να υποβάλουν σχόλια όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά, από τους προμηθευτές έως τις Ενώσεις Καταναλωτών και τον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις συνέπειες από την αλλαγή της ρήτρας της, η ΔEΗ αποφάσισε να καθιερώσει Έκπτωση Ενέργειας 30% ταυτόχρονα με την έναρξη εφαρμογής της νέας ρήτρας από τις 5 Αυγούστου, που θα υπολογίζεται στις χρεώσεις και το πάγιο που ισχύουν από 1/1/2021: για καταναλώσεις από 0-2.000 KWh, 0,11058 ευρώ/KWh μείον 30% και για καταναλώσεις μεγαλύτερες των 2.000 KWh, 0,11936 ευρώ/KWh μείον 30%. Στους συνεπείς πελάτες της θα δίνει και μία επιπλέον έκπτωση 5%. Στις χρεώσεις αυτές, βέβαια, θα προστίθεται κάθε μήνα και η επιβάρυνση από τη νέα ρήτρα.

Η ΔEΗ εκτιμά ότι η μέση επιβάρυνση ανά μήνα στα τιμολόγιά της θα είναι της τάξης του 1,5 ευρώ εξαιτίας της έκπτωσης που θα δίνει στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής της, ωστόσο, το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι σταθερό, λόγω των διακυμάνσεων στις χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την περίοδο έως τις 4 Αυγούστου θα συνεχιστεί η χρέωση της ρήτρας CO2, που ενεργοποιήθηκε στα τιμολόγια της ΔEΗ από τον Μάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας