ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Λαμπράκη, 22/5-19:00

1182
κατάθεση

Με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Λαμπράκη, σήμερα Tρίτη 22 Μάη, στις 7.00΄μ.μ., η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη ενός αγωνιστή της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, από το αστικό κράτος εκείνης της εποχής και τους παρακρατικούς φασιστικούς μηχανισμούς του, οι  ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, εξακολουθούν να εγκληματούν σε βάρος της ανθρωπότητας, είτε μέσα από πολεμικές επεμβάσεις, είτε μέσα από τις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας, «πακεταρισμένες» σε μνημόνια.

Σήμερα όσο ποτέ, οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό και στους «θεσμούς» του, στη λιτότητα, στα μνημόνια, στην κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στο ρατσισμό, στα σύνορα-φρούρια, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, στον εθνικισμό και στο φασισμό, είναι αναγκαίοι και επιτακτικοί.

Σήμερα όσο ποτέ, οφείλουμε να τιμάμε τον Λαμπράκη και τους Λαμπράκηδες, τους ανεκπλήρωτους αγώνες των νέων στην Ελλάδα, όπως και τους ανεκπλήρωτους αγώνες των νέων της Γαλλίας του Μάη του 68.

Εκτός από την κατάθεση στεφάνου, η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί και στην εκδήλωση μνήμης και αγωνιστικής χάραξης του σήμερα, στις 7.30΄μ.μ. στο ΕΚΘ, με θέμα: «Μάης 68. Η άνοιξη που ζητά δικαίωση», την οποία για συμβολικούς λόγους, πραγματοποιεί σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας