ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης: Τι είπε και τι δεν είπε ο Αλ.Τσίπρας χθες

801
καταγγελία

Με αρκετή δόση μικρο-ϊμπεριαλισμού και μεγαλοϊδεατισμού, μιας παραδομένης «αριστεράς», που «κυβερνά» μια υπερδανεισμένη και υποθηκευμένη χώρα υπό επιτροπεία, ο κ. Τσίπρας, στη συγκέντρωση των επιχειρηματιών που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, για «τις αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ότι: «η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας».

Παράλληλα, ετοιμάζει «επιχειρηματική έφοδο», με επίσκεψη, στην οποία, εκτός απ΄ τον ίδιο, θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας,  μιμούμενος το φιλαράκι του το Μακρόν, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2017, με 39 εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων!

Δεν είπε κουβέντα όμως ο κ. Τσίπρας για την «ανάπτυξη» της Β. Ελλάδας και την ποιότητα ζωής των πλατιών λαϊκών στρωμάτων σ΄ αυτήν,  όταν η Δυτ. Μακεδονία και η Ανατ. Μακεδονία-Θράκη κατατάσσονται στις είκοσι πιο φτωχές περιφέρειες της Ε.Ε., η δε Κ. Μακεδονία είναι όγδοη από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Δεν είπε επίσης τίποτε για τις εντολές που έστειλε πριν από μερικές μέρες το Υπ. Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, προκειμένου να καταρτήσει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησής τους προς τους δανειστές, δηλαδή με μειωμένη και πάλι την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, με μειωμένο και πάλι το ποσό που αφορά τις επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συρρίκνωση για άλλη μια φορά των κοινωνικών παροχών, με αύξηση της φορολόγησης των ήδη εξαντλημένων οικονομικά πολιτών κτλ.

Όπως δεν είπε τίποτε για τον ΟΛΘ, για το αεροδρόμιο, για τη Μοδιάνο που ξεπούλησαν, για την ΕΥΑΘ που έβαλε στο Υπερταμείο, για τα χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου στη Μακεδονία και όλο το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης που υποθήκευσε στους δανειστές.

Όπως δεν είπε ότι, ηγεμονικό ρόλο στην «ανάπτυξη» της γειτονικής χώρας, μετά τη συμφωνία που υπόγραψε, θα παίζουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και το γερμανοκρατούμενο διευθυντήριο της Ε.Ε.

Η σιωπή γι αυτά, και για άλλα κρίσιμα για τη ζωή των συμπολιτών μας ζητήματα, δεν είναι χρυσός κ. Τσίπρα, αλλά ούτως ή άλλως, αυτόν τον εκμεταλλεύεται, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ElDorado, καταστρέφοντας τη Χαλκιδική!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας