ΛΑ.Ε: Επίκαιρη εκδήλωση στη Μεσούντα και κάθοδος στο Φαράγγι του Φάγγου

5192
μεσούντα

Με σεμνή, αγωνιστική και επίκαιρη εκδήλωση τίμησε η Λαϊκή Ενότητα στην Μεσούντα Άρτας, στα Τζουμέρκα, τα 73 χρόνια από τον χαμό του Άρη Βελουχιώτη, στον τόπο που μαρτύρησε.

Στην πολύ ζεστή και συγκινητική εκδήλωση μίλησε ο Μήτσος Πεσλής, αντάρτης του ΕΛΑΣ και παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς και ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

Πριν τη Μεσούντα οι αγωνιστές της Λαϊκής Ενότητας έκαναν μια στάση στο χωριό Μελάτες και τίμησαν στο σχετικό μνημείο τους δεκάδες άγρια και απάνθρωπα σφαγιασθέντες το 1947 μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού από το μοναρχοφασιστικό στρατό και τις συμμορίες δοσιλόγων.

Ο Παν. Λαφαζάνης στην σύντομη ομιλία του στην Μεσούντα τόνισε ότι η τιμή στον Άρη Βελουχιώτη δεν αφορά το παρελθόν αλλά είναι μια επιστροφή στο μέλλον. Ο Άρης Βελουχιώτης τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης είναι όσο ποτέ επίκαιρος γιατί με την θυσία του, το παράδειγμα του και την πολιτική ιδιοφυΐα του μας δείχνει σήμερα τον ανυποχώρητο δρόμο της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, ασυμβίβαστο και ρεαλιστικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη ως τη μόνη επιλογή της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για την επιβίωση και την προοπτική της.

Μετά την εκδήλωση στη Μεσούντα πολλοί και πολλές κατέβηκαν το δύσβατο μονοπάτι ως το φαράγγι του Φάγγου, στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Άρης, εναποθέτοντας εκεί κόκκινα γαρίφαλα και αναρτώντας σημαίες της ΛΑ.Ε με το σύνθημα ο Άρης ζει και σήμερα είναι όσο ποτέ επίκαιρος στον αγώνα για την εθνική και κοινωνική επαναθεμελίωση της χώρας μας.

Φωτογραφίες από Μελάτες:

Φωτογραφίες από Μεσούντα:

Φωτογραφίες από το Φαράγγι του Φάγγου:

Φωτογραφίες από την περιοδεία στην πόλη της Άρτας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας