ΛΑ.Ε Αργολίδας: Αδιαφορία ή συγκάλυψη για το μυκηναϊκό νεκροταφείο;

930
άρτας

Σε προεκλογικό ντελίριο ο κ. Τατούλης μοιράζει αφειδώς Δημόσιο χρήμα και Δημόσια περιουσία , καταπατώντας κανόνες , νόμους  και αποφάσεις, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Κωστούρο και με τις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .

Η περίπτωση της χρηματοδότησης του Κτιρίου του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου πέρα από σκανδαλώδης για το μέγεθος του κτιρίου και για το ποσό (1.500.000 Ευρώ ) είναι και παράνομη.

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας απαιτεί την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αδειοδότηση αυτού του “σκοτεινού” έργου.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως δίνεται άδεια ανέγερσης κτιρίου σε αρχαιολογικό χώρο !

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως επιτρέπει η Εφορεία Αρχαιοτήτων την ανέγερση κτιρίου στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο , όταν  τόσες άλλες περιπτώσεις έχουν μπλοκαριστεί!

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα , ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων έχει και χώρους και υποχρέωση να παρέχει υποστήριξη στους πληττόμενους συμπολίτες μας.

 

Μπορούμε να κατανοήσουμε το γιατί γίνεται και αυτή η κίνηση προεκλογικά.

Τόσο ο κ. Τατούλης , όσο και ο κ. Κωστούρος δεν λογαριάζουν κόστος μπροστά στην εξασφάλιση ψήφων.

Γι’ αυτό μετά την απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Ναυπλίου με την ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου και μετά την παράνομη ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων με την ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ έρχεται η απαράδεκτη και παράνομη παραχώρηση αρχαιολογικού χώρου στους διαχειριστές του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας  Ναυπλίου.

Η κατρακύλα σας και ο ξεπεσμός σας δεν έχει ούτε όρους ούτε όρια !

 

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας επιμένει  και ρωτά :

Αδιαφορούν οι αρμόδιες αρχές για την πολιτιστική κληρονομιά μας ;

Βρίσκεται το μυκηναϊκό νεκροταφείο στον χώρο που θέλουν να οικοδομήσουν το κτίριο των συσσιτίων ;

Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και υπουργεία ως όφειλαν ;

Μετά και από την επιτόπια παρουσία μας , πιστεύουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ως προς το πως επιτρέπει να γίνονται εργασίες , όταν δεν υπάρχει καμία διαμόρφωση και προστασία του χώρου , ενώ προβλέπεται .

Όταν δεν υπάρχει καμία καταγραφή των ευρημάτων που βρίσκονται στο προς τσιμεντοποίηση οικόπεδο.

Πρώτα θα μπουν οι μπουλντόζες και μετά θα γίνει η καταγραφή και ανάδειξή ;

Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ευαίσθητη είναι η υπηρεσία αυτή , όταν για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού ή μιας τέντας γίνεται τόσος ντόρος , ενώ στην περίπτωση αυτή δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και έξι χρόνια !

Πραγματικά τα ερωτήματα είναι πολλά και αφορούν και άλλους.

Το βασικότερο όμως , για εμάς στην Λαϊκή Ενότητα , είναι γιατί έπρεπε να φτιαχτεί ένα τέτοιο κτίριο όταν οι ανάγκες για το συσσίτιο καλύπτονται σε πολύ μικρότερο χώρο και με πολύ λιγότερα χρήματα. Όταν η ίδια η εκκλησία δίνει υπάρχον κτίριό της πλησίον του Ναού για να γίνει τουριστικό κατάλυμμα !!

Για ποιόν άλλο λόγο μπορεί να γίνονται όλα αυτά ;

Οι απάντήσεις είναι ευνόητες …

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας