Λαφαζάνης-“Ουρές ντροπής για πανάκριβα τεστ-Κατέρρευσε ΕΣΥ χωρίς προσωπικό-Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ”

  444

  Π.Λαφαζάνης: “Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη-Κακουργηματικό ποινικό αδίκημα η μη επιστροφή αμέσως τώρα στα Νοσοκομεία των υγειονομικών με αναστολή-Κοστίζει ανθρώπινες ζωές η απουσία του εμπειροπόλεμου υγειονομικού προσωπικού-Ξεσηκωμός τώρα-Υπάρχουν εισαγγελείς στη χώρα;”

  Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται, οι ΜΕΘ παραμένουν γεμάτες, ενώ οι ουρές για τα τεστ για τον κοροναϊό μεγαλώνουν με κίνδυνο να κολλήσουν εκεί οι πολίτες, καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

  «Εικόνες ντροπής με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από τα φαρμακεία, και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να πληρώσει για να κάνει τεστ. Όχι για να διασκεδάσει αλλά για να αποφύγει την ενδοοικογενειακή διασπορά. Που είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη;

  Που είναι οι κινητές ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα κατέκλυζαν τις γειτονιές για τεστ;

  Που είναι οι πρωτοβάθμιας μονάδες Υγείας που αποψιλώθηκαν από προσωπικό και λειτουργούν με ωράριο δημοσίων υπηρεσιών;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

  «Οι πολίτες σε απόγνωση»

  Στη συνέχεια στην καταγγελία του αναφέρει: «Οι πολίτες σε απόγνωση με συμπτωματολογία ή χωρίς επισκέπτονται για εξέταση τα εφημερεύοντα νοσοκομεία στα οποία υπερδιπλασιάσθηκε η επισκεψιμότητα στα ιατρεία κοροναϊού.

  Περιμένουν στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων να εξετασθούν, να κάνουν τεστ δεκάδες άτομα επί ώρες με κίνδυνο ο ένας να κολλήσει τον άλλον.

  Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα δύο σημερινές εικόνες από την εφημερία στο «Αττικόν».  

  Ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

  Στη συνέχεια ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι χρειάζεται «μεγάλη προσοχή. Οδηγούμαστε σε ανοσία της αγέλης με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση από πλευράς στελέχωσης.

  Δουλεύουμε με 10.000 και πλέον λιγότερο προσωπικό από πέρυσι το χειμώνα. Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά το προσωπικό. Και δεν βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. 

  Οι κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για κάλυψη 90%. Τι νόημα έχει να μιλάμε για κενές κλίνες ΜΕΘ για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη όταν τώρα 7 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους στο ΑΧΕΠΑ χωρίς ιδιαίτερη παρακολούθηση, 4 διασωληνωμένοι στις χειρουργικές αίθουσες του Ιπποκράτειου και πάνω από 10 σε Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Παπαγεωργίου ευρισκόμενοι όλοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας