Στα νοσοκομεία η Ελλάδα αναστενάζει. Η Λαϊκή Ενότητα στο Αγλαΐα Κυριακού

2031
λαφαζάνης

Λαφαζάνης: Εξαντλητικές εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, ουρές και μεγάλες ταλαιπωρίες των ασθενών λόγω έλλειψης προσωπικού. Ανάγκη γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας και μαζικών προσλήψεων τακτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών.

Περιοδεία στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού πραγματοποίησε τη Δευτέρα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε, αποτελούμενη από τους Παναγ. Λαφαζάνη, Βασίλη Πριμικήρη, Φούλα Σαγγανά και Μάκη Γκίκα.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, διένειμε επίκαιρο υλικό της Λαϊκής Ενότητας και συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και πολλούς επισκέπτες του νοσοκομείου, όπου έτυχε θετικότατης υποδοχής.

Ο Παν. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με το Προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων, από τον οποίο ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα οξύτατα προβλήματα του ίδιου του Νοσοκομείου και όσων εργάζονται σε αυτό.

Ο Παν. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. καυτηρίασαν τις απολύσεις του επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και σε όλη την Ελλάδα, κατήγγειλαν τις μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, πολύ περισσότερο αφού η κίνηση για πολλούς λόγους είναι υπεραυξημένη, καταδίκασαν την συνεχή μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, του οποίου ένα μεγάλο μέρος κατευθύνεται σε ιδιωτικά συμφέροντα κυρίως για φύλαξη και καθαρισμό, υπό συνθήκες εργασιακής γαλέρας, και ανέδειξαν το γεγονός ότι η χρηματοδότηση δεν αρκεί για την επαρκή κάλυψη των δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου συχνά και σε αναλώσιμα είδη.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. εξέφρασε την θλίψη της ιδιαίτερα για το γεγονός ότι αρκετά μικρά εγκαταλειμμένα παιδιά φιλοξενούνται επί μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την αποθεραπεία τους, στο Νοσοκομείο, γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές που θα μπορούσαν να τα υποδεχθούν.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. ευχαρίστησε το Προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων για την συνάντηση και ενημέρωση και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναδείξει τα κρίσιμα προβλήματα του Νοσοκομείου και όλου του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να βοηθήσει για την αντιμετώπιση τους και την στήριξη και αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους στην πατρίδα μας, στο πλαίσιο μιας μεγάλης ριζοσπαστικής ανατροπής στην χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας