Λαβρόφ: Συνεχίζουμε συνομιλίες με ΗΠΑ για εγγυήσεις-Αναμένουμε απαντήσεις την άλλη εβδομάδα

574
Συνεχίζουμε συνομιλίες με ΗΠΑ για εγγυήσεις

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Μόσχα από την Ουάσιγκτον σχετικά με το άνοιγμα του ΝΑΤΟ δεν έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε μετά την ολοκλήρωση των επαφών των δύο χωρών στη Γενεύη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών θα βελτιωθούν όσον αφορά την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι αναμένει την επόμενη εβδομάδα γραπτές απαντήσεις από την Ουάσιγκτον και τόνισε ότι “θα ξέρουμε εάν είμαστε σε καλό δρόμο όταν τις λάβουμε”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Λαβρόφ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για την Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Λαβρόφ απάντησε: “Ας μην προτρέχουμε, ο πρόεδρος Πούτιν είναι πάντοτε έτοιμος για επαφές με τον πρόεδρο Μπάιντεν, είναι σαφές ότι αυτές οι επαφές απαιτούν σοβαρή προετοιμασία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας