Λαβρόφ: Σημαντικά βήματα στην έγκριση του Sputnik-V από τον ΕΜΑ

831
Σημαντικά βήματα στην έγκριση

Μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τον ΕΜΑ.

Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη διαδικασία καταχώρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), είπε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Εργαζόμαστε με τον EMA για την καταχώριση του Sputnik V, έχουμε καταφέρει μεγάλη πρόοδο» τόνισε ο Ρώσος υπουργός.
«Τώρα είμαστε στη φάση της αποκαλούμενης σταδιακής εξέτασης» ξεκαθάρισε μιλώντας με μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Ρωσία.
Όμως, ο Λαβρόφ σημείωσε, δεικτικά, πως οι πολιτικοί δεν πρέπει να εμπλέκονται στον επαγγελματικό διάλογο όσον αφορά στο θέμα, αλλά μόνο να τον ενισχύουν.
«Είναι απαραίτητο να επιλύσουμε αυτά τα θέματα με την καταχώριση και κοινή αναγνώριση του εμβολίου στη βάση του επαγγελματικού διαλόγου μεταξύ ειδικών επιδημιολόγων και υγειονομικών. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παρεμβαίνουν, πρέπει να παρέχουν κάθε βοήθεια σε αυτόν τον διάλογο» ξεκαθάρισε.
Υπενθυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω εκπροσώπου του, ξεκαθάρισε, επίσης, πως είναι κοντά η έγκριση του ρωσικού εμβολίου.
Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε: «Η διαδικασία για το εμβόλιο Sputnik V ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και τέθηκε σε αναμονή λόγω της έλλειψης ορισμένων νομικών διαδικασιών. Είμαι χαρούμενη που μπορώ να πω ότι από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τη ρωσική κυβέρνηση φαίνεται πως αυτό το πρόβλημα πρόκειται να λυθεί σύντομα καθώς τελειώνουν οι νομικές διαδικασίες και είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε εκ νέου τη διαδικασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας