Λαβρόφ κατά επιχείρησης «IRINI» στη Λιβύη-Γιατί κρύβεστε από Σ.Ασφαλείας του ΟΗΕ;

1324
λιβύη

Η Ρωσία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη ναυτική αποστολή, IRINI, για την παρακολούθηση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων της Λιβύης στη Μεσόγειο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας την Τρίτη με μέλη του «Gorchakov Club» για τη δημόσια διπλωματία, δήλωσε ότι η απροθυμία της ΕΕ να ενημερώσει τον ΟΗΕ για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης εγείρει ερωτήματα.

Επαινώντας την ιδέα της παρακολούθησης του εμπάργκο ως ευγενούς, ο Λάβροφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε πει στους Ευρωπαίους φίλους της ότι η ΕΕ πρέπει να έρθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να πει: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε το εμπάργκο όπλων, εμείς – η Ευρωπαϊκή Ένωση – θέλουμε να κάνουμε μια άλλη ειδική επιχείρηση για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με το εμπάργκο, οπότε ζητάμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υποστηρίξει την προσέγγισή μας». 

Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η ΕΕ προσπαθεί να αποφύγει την υποβολή των ιδεών της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους λόγους αυτής της θέσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας