Λάρκο: Απεργία των εργαζομένων για το θάνατο του συναδέλφου τους

480
λάρκο

Σε απεργία από τις 2 μ.μ. της Τετάρτης έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στο θάνατο του συνάδελφου τους.

Ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα,το πρωί της Τετάρτης. Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν έγινε έκρηξη – άγνωστο ακόμα πώς και γιατί – στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν.

«Φτάνει πια – Όχι άλλο αίμα εργατών» τονίζουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζόμενου.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Εκφράζουμε την οργή μας για το νέο εργοδοτικό έγκλημα, το θάνατο του 55 χρόνου συναδέλφου μας, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ, όπως και σε άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει, τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι κόστος περιττό για την εργοδοσία, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν καθημερινά σαν ζώα στα κρεματόριά τους.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, δολοφονημένοι εργάτες, σακατεμένοι, με πετσοκομμένα δικαιώματα (μισθοί – θεσμικά δικαιώματα), για την οποία κραυγάζει η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο ΣΕΒ, “χώροι εργασίας ΝΤΑΧΑΟΥ”, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την ίδια τη ζωή μας. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία του κλάδου, ώστε να μη μείνει αναπάντητο αυτό το έγκλημα της εργοδοσίας.

Διεκδικούμε:

Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς
Εδώ και τώρα ουσιαστική επαναφορά των ΣΣΕ
Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας των εργοδοτών».

Το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας σημειώνει ότι ο 55χρονος εργάτης πλήρωσε με τη ζωή του τη διαχρονική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. «Απαξίωση που χρόνια υλοποιείται προκειμένου να προχωρήσει ευκολότερα η ιδιωτικοποίησή της, η τριχοτόμησή της και τα σχέδια των “στρατηγικών επενδυτών” που θέλουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας βορά στα μονοπώλια και τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους. Αυτή είναι άλλωστε και η συνταγή της επιτυχίας. Το success story της ΕΕ και των κυβερνήσεων της χώρας διαχρονικά, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που άλλοτε τη βαφτίζουν “δίκαιη” και άλλοτε “ανάπτυξη για όλους”!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας